Με ισχυρό ελληνικό ενδιαφέρον οι αλλαγές στους δείκτες Stoxx και FTSE/Russell

Με ισχυρό ελληνικό ενδιαφέρον οι αλλαγές στους δείκτες Stoxx και FTSE/Russell

Σημαντικές αναδιαρθρώσεις στους δείκτες STOXX Ltd. και FTSE/Russell θα λάβουν χώρα σήμερα διεθνώς, επηρεάζοντας όμως και αρκετές ελληνικές μετοχές, με το rebalancing να αναμένεται στο τέλος της συνεδρίασης σήμερα, καθώς οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Η STOXX Ltd. είναι ένας παγκόσμιος πάροχος χρηματιστηριακών δεικτών, με γνωστότερους τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες μετοχών Euro Stoxx 50, Stoxx Europe 50 και Stoxx Europe 600. Ο τελευταίος περιλαμβάνει τις 600 ισχυρότερες εταιρείες της Ευρώπης, έχοντας το ισχυρότερο ειδικό βάρος από κάθε άλλο χρηματιστηριακό δείκτη της ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και report χρηματιστηριακών εταιρειών, στο δείκτη STOXX Emerging Markets Diversification Select 100 θα προστεθεί ο ΟΤΕ, ενώ στο δείκτη Stoxx Emerging Markets Total Market Mid η Τέρνα Ενεργειακή. Αμφότερες οι δύο μετοχές κινούνται ήπια ανοδικά σήμερα.

Σύμφωνα με τα ίδια report, από το δείκτη Stoxx Global 3000 θα αφαιρεθεί ο ΟΠΑΠ, από τον Stoxx Emerging Markets 800 οι Εθνική Τράπεζα και Motor Oil, ενώ από τον Stoxx True Exposure Emerging Markets θα διαγραφεί ο τίτλος των ΕΛΠΕ.

Επίσης, η Aegean διαγράφηκε από το Stoxx Eastern Europe Mid και προστέθηκε στο Stoxx Eastern Europe Small 100.

Στο δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης του FTSE/Russel, τον FTSE Emerging Europe Small Cap Index προστίθεται η ΕΥΔΑΠ, ενώ στον FTSE Emerging Europe Microcap Index εισάγονται οι Autohellas, Ευρωπαϊκή Πίστη, AVAX και Briq Properties. Στον αντίποδα, αφαιρούνται οι Τράπεζα Ελλάδος, Quest Συμμετοχών και Intralot.

Τέλος, η μετοχή των Πλαστικών Κρήτης διεγράφη από το Stoxx Eastern Europe 300 Chemicals και προστέθηκαν στο Stoxx Eastern Europe 300 Industrial Goods & Services, ενώ η Autohellas διαγράφηκε από το Stoxx Eastern Europe 300 Travel & Leisure.