Με ισχυρά κέρδη υποδέχτηκε η Wall την απόσυρση του Σάντερς

Με ισχυρά κέρδη υποδέχτηκε η Wall την απόσυρση του Σάντερς

Με σημαντικά κέρδη, που ξεπέρασαν το 3% για τους Dow Jones και S&P, ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την είδηση ότι ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρεται από την διεκδίκηση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών της χώρας.

Το πολιτικό πρόγραμμα του Γερουσιαστή του Βερμόντ προκαλούσε ανησυχίες στις τάξεις επιχειρηματιών και επενδυτών σχετικά με το ενδεχόμενο αύξηση της φορολογίας, κάτι που δεν φαίνεται να καταλογίζουν στον, επίσημα πλέον επερχόμενο αντίπαλο του Ντ. Τραμπ, Τζο Μπάιντεν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 3,44% ή 799 μονάδων στις 23.433 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που επίσης κατέγραψε ισχυρή άνοδο 3,41% και έκλεισε στις 2.749 μονάδες. Από κοντά, αλλά με σχετικά χαμηλότερη ταχυτήτα, ακολούθησε και ο τεχνολογικός Nasdaq o οποίος ολοκλήρωσε στις 8.090 μονάδες με άνοδο 2,58%.

Επιπλέον ώθηση στην αγορά των ΗΠΑ έδωσε η αισιόδοξη πρόβλεψη του επικεφαλής της επιτροπής για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, Αντ. Φάουτσι, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχουν σημάδια εξομάλυνσης του ρυθμού αύξησης των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, καθώς και ότι οι αρχικές προβλέψεις για το εύρος των θυμάτων από την επιδημία δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν. Παράλληλα, χαρακτήρισε πιθανό το ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για ανάσχεση της επιδημίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο θετικό κλίμα της συνεδρίαση συνέβαλαν και τα κέρδη σημείωσαν τα συμβόλαια του πετρελαίου μια μέρα πριν την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των μελών του OPEC+, με την προσδοκία συμφωνίας Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής, η οποία θα οδηγήσει σε αποκατάσταση των τιμών του αργού.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα, μικρές απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με φόντο την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης της οικονομίας από την πανδημία του κορονοϊού.