Με εναλλαγές προσήμου η συνεδρίαση της Wall

Με εναλλαγές προσήμου η συνεδρίαση της Wall

Εναλλαγές προσήμου για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση εν μέσω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, που ανακάμπτουν καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των μελών του OPEC για πάγωμα της παραγωγής.

Το πετρέλαιο κερδίζει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων εβδομάδων μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Ιράκ Adel Abdul Mahdi την Πέμπτη ότι η χώρα του υποστηρίζει οποιαδήποτε συμφωνία ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου αλλά δε διευκρίνισε κατά πόσο το Ιράκ θα περιορίσει τη δική τους παραγωγής.

Αυτή την ώρα , ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 45 μονάδες (0,27%) κινούμενος στις 16.413 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ζημίες 33 μονάδων (0,73%) και βρίσκεται στις 4.503 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 8 μονάδες (0,41%) και κινείται στις 1.919 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό τριών μηνών έφτασαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 7.000 φτάνοντας στις 262.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. Ο μέσος όρος των αιτήσεων του προηγούμενου μήνα μειώθηκε κατά 8.000 στις 273.250, που αποτελεί το μικρότερο μέγεθος από την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας για έκτο διαδοχικό μήνα το Φεβρουάριο ανέδειξε ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed. Ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed ενισχύθηκε ελαφρώς στο -2,8 από το -3,5%, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για -3%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple Inc. χάνει 0,16% την ώρα που δημοσιεύτηκε έρευνα της εταιρείας Gartner που έδειξε πως οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 4,4% με το μερίδιο αγοράς να πέφτει στο 17,7% από το 20,4% το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται ωστόσο ότι σε αυτό το διάστημα οι πωλήσεις όλων των κατασκευαστριών εταιρειών κινητών αυξήθηκαν 9,7% συγκριτικά με πέρυσι, που όμως αποτελεί τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το 2008.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Wal-Mart Stores Inc. χάνει 5,05% καθώς οι πωλήσεις τριμήνου υπολείπονταν των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Η μετοχή της Ingram Micro Inc. εκτοξεύεται κατά 21% μετά τη χθεσινή της ανακοίνωση ότι θα την εξαγοράσει η κινεζική Tianjin Tianhai Investment Co. για 38,90 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή της Yahoo κερδίζει 0,65% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι το κλείσιμο εφτά “ψηφιακών περιοδικών”.