Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 21:47

-A +A

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 21:47
Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές
-A +A

Με νέες απώλεις άνω του 1% ολοκλήρωσαν τις τελευτείες συναλλαγές για την εβδομάδα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και το επενδυτικό συναίσθημα να ατονεί έπειτα από δημοσίευμα των Financial Times που ανέφερε ότι κλινική μελέτη του σκευάσματος remdesivir για τον κορονοϊό δεν έδειξε κάποια αξιοσημείωτη βελτίωση στην υγεία των ασθενών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,1% κλείνοντας στις 329,59 μονάδες, ενώ για το σύνολο της εβδομάδας κατέγραψε απώλειες 1,16% έπειτα από δύο διαδοχικές εβδομάδες ανόδου. 

Παράλληλα, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,7% στις 10.336 μονάδες με πτώση 2,7% σε επίπεδο εβδομάδας, ο γαλλικός CAC-40 εμφάνισε απώλειες 1,3% σήμερα στις 4.393 μονάδες ολοκληρώνοντας την εβδομάδα στο - 2,35%, όπως και βρετανικός FTSE 100 που έχασε 1,3% σήμερα στις 5.752 μονάδες ενώ για την εβδομάδα υποχώρησε κατά 0,60%.

Τέλος, στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 2%.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα των FT, κινεζική κλινική μελέτη έδειξε ότι το αντιικό φάρμακο remdesivir δεν βελτίωσε την κλινική κατάσταση των ασθενών ούτε μείωσε την παρουσία του παθογόνου παράγοντα στο αίμα τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.

Ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε ότι το έγγραφο δημοσιεύτηκε νωρίτερα από λάθος καθώς δεν έχει υπαχθεί ακόμα σε επιστημονική επιθεώρηση. «Μετά από αιτήματα του Π.Ο.Υ. να μοιράζονται νωρίς οι πληροφορίες και οι μελέτες, ένα έγγραφο προωθήθηκε από τους συντάκτες του στον Π.Ο.Υ και αναρτήθηκε κατά λάθος στην ιστοσελίδα από όπου κατέβηκε μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος» ανέφερε σε ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

Από την πλευρά της ωστόσο η εταιρεία Gilead που παράγει το σκεύασμα υποστήριξε πάντως ότι «η μελέτη αυτή τερματίστηκε νωρίς λόγω της χαμηλής συμμετοχής, δεν ήταν επαρκής για να προσφέρει σημαντικά στατιστικά συμπεράσματα».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα