Με απώλειες το ξεκίνημα της Wall Street

Με απώλειες το ξεκίνημα της Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Wall Street, ύστερα από το σερί κερδών των έξι εβδομάδων που είχε διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των επενδυτών είναι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, ενδεχόμενο το οποίο, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την απασχόληση από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, άρχισε να ενισχύεται σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκε η δημιουργία 271.000 θέσεων εργασίας για τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 213 μονάδες ή 1,20% στις 17.696 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 70 μονάδες ή 1,34% στις 5.078 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 26 μονάδων ή 0,87% στις 2.413 μονάδες.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Sotheby''s καταγράφει απώλειες περίπου 3%, καθώς ο οίκος δημοπρασιών παρουσίασε ζημίες μεγαλύτερες από ο,τι αναμενόταν. Επίσης, η μετοχή της Dish Network Corp. παρότι παρουσίασε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, υποχωρεί σε ποσοστό 1,4%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν διαμορφωθεί από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των εταιρειών, προκύπτει ότι έχουν καταγραφεί απώλειες κερδών της τάξεως του 2,2% και μείωση των εσόδων κατά 2,9%, συγκριτικά με πέρυσι. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου εννέα στις δέκα εταιρείες του δείκτη S&P 500. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση των κερδών κατά 5,2% και των εσόδων κατά 3,3%.