Απώλειες για τη Wall λόγω πετρελαίου

Απώλειες για τη Wall λόγω πετρελαίου

Περιορίζει τις απωλειες η Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες καθώς το πετρέλαιο δε συνεχίζει το ράλι των προηγούμενων ημερών και επανήλθε σε αρνητικό έδαφος. Η τελευταία εβδομάδα του έτους αναμένεται να καταγράψει μικρό όγκο συναλλαγών κάτι που συμβαίνει αυτές τις ημέρες παραδοσιακά.

Με τέσσερις ημέρες να απομένουν για να ολοκληρωθεί το 2015, οι επενδυτές αναζητούν την τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη ώστε ο S&P 500 να βρεθεί σε θετικό έδαφος για το έτος , καθώς χρειάζεται μόνο ένα 0,1%. Από το 1928, και για το 76% αυτού του διαστήματος, ο μέσος όρος κερδών για το δείκτη την τελευταία εβδομάδα κινείται στο 1,3%.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 37 μονάδες (0,21%) και κινείται στις 17.515 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 14 μονάδων (0,27%) και βρίσκεται στις 5.034 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 6 μονάδες και κινείται στις 2.055 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Amazon.com Inc κερδίζει 1,20% καθώς σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως την τρίτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, 3 εκατ. συνδρομητές απέκτησαν πρόσβαση στην υπηρεσία Amazon Prime που προσφέρει ταινίες και σειρές προς προβολή στο διαδίκτυο.

Η μετοχή της εταιρείας χάνει 6,88% Valeant Pharmaceuticals International Inc. την ώρα που ανακοίνωσε πως ο διευθύνων σύμβουλός της, λείπει σε αναρρωτική άδεια λόγω πνευμονίας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Chimerix Inc. ότι ένα φάρμακο για την πρόληψη των λοιμώξεων μετά από μετάγγιση αίματος και μεταμόσχευσης μυελού των οστών, δεν κατάφερε να «πιάσει» το στόχο σε δοκιμές, η μετοχή της κάνει βουτιά 79,28%.

Η μετοχή της FedEx Corp. χάνει 1,01 % γιατί χρειάστηκε να κάνει παραδόσεις τη μέρα των Χριστουγέννων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στο νοτιοανατολικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας.