Με απώλειες ολοκλήρωσε ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες ολοκλήρωσε ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες 0,35% ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει στις 620,50 μονάδες σε μια συνεδρίαση όπου το κύριο χαρακτηριστικό αυτής ήταν ο χαμηλός τζίρος και οι εναλλαγές προσήμου.

Από την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξαν ήπιες διακυμάνσεις με το γενικό δείκτη να εναλλάσσεται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου κατά την πρώτη ώρα αυτής, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης διαπραγματευόταν σε αρνητικό έδαφος. Ο τζίρος κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα χαμηλό επηρεαζόμενο κυρίως από την αργία των χρηματιστηρίων σε Γερμανία και Ελβετία.

Με απώλειες 1,47% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τον τραπεζικό δείκτη, με το σύνολο των μετοχών του κλάδου να ολοκληρώνει με αρνητικό πρόσημο, και τον όγκο να βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χωρίς το μέρισμα €0,12 διαπραγματεύτηκαν σήμερα η μετοχή της Μέτκα, καθώς και η μετοχή της Aegean διαπραγματεύτηκε σήμερα χωρίς το μέρισμα των €0,70, με τις μετοχές του δείκτη να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με μικτά πρόσημα, όπου κι εδώ επικράτησε περιορισμένος όγκος για το σύνολο των μετοχών, με τη μετοχή της ΕΕΕ να πραγματοποιεί τα μεγαλύτερα κέρδη με 4,28%.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 9,443% και τη δεκαετία στο 7,513%.

Σε τεχνικό επίπεδο ο γενικός δείκτης παρέμεινε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, δείχνοντας εμφανή σημάδια αδυναμίας κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα, κάτι το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσιολογικό, καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε βρεθεί σε υπέρ αγορασμένα επίπεδα. Η επόμενη στήριξη βρίσκεται για το γενικό δείκτη στις 613 μονάδες (γραμμή ΓΔ), ολοκληρώνοντας τη σημερινή συνεδρίαση κοντά στα χαμηλά ημέρας των 619,67 μονάδων.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,289 με απώλειες 3,02%, της Alpha Bank στα €2,18 με απώλειες 0,91%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,28 με απώλειες 1,06%, και της Eurobank στα €1,04 με απώλειες 1,89%.

Διατηρήθηκε το πώλησης στη μετοχή της ΔΕΗ, με τη μετοχή να συνεχίζει να παραμένει κάτω από το κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €2,8927. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,01% και έκλεισε στα €2,93.

Παρέμεινε και σήμερα στην υπέρ αγορασμένη ζώνη η μετοχή του ΟΤΕ, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει  «χρυσό σταυρό» (golden cross) καθώς ο κινητός μέσος όρος των πενήντα ημερών απομακρύνθηκε από αυτόν των διακοσίων, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €9,4576. Η μετοχή έκλεισε στα €9,09 με απώλειες 0,87%.

Σημαντική πτώση σήμερα για τη μετοχή των Folli Follie, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €18,2794. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 3% και έκλεισε στα €18,43.

Διατηρήθηκε ο«χρυσός σταυρός» που δημιουργήθηκε σήμερα στη μετοχή του Τιτάνα με τις επόμενες συνεδριάσεις να χαρακτηρίζονται κρίσιμες για την διατήρηση ή όχι αυτού, καθώς  η διατήρηση του μπορεί να τον οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα με την αντίσταση να βρίσκεται στα €20,4711. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 0,15% και έκλεισε στα €20,17.

Κοντά στην ανοδική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών βρίσκεται η μετοχή της LAMDA Development, με τη μετοχή να προσπαθεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, και την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,08. Η μετοχή έκλεισε στα €4,03 με κέρδη 2,54%.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €48,81 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €3,81. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει σήμερα πράξη, 40 κινήθηκαν ανοδικά, 51 πτωτικά και 152 παρέμειναν αμετάβλητες.