Με απώλειες άνω του 1% «έκλεισαν» οι ευρωαγορές

Με απώλειες άνω του 1% «έκλεισαν» οι ευρωαγορές

Με απώλειες άνω του 1% ολκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σήμερα οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές, με τις εμπορικές σχέσεις σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά να βρίσκονται για άλλη μία ημέρα στο επίκεντρο του επενδυτικού κοινού. 

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής της ομάδας που διαπραγματεύεται την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την Ουάσινγκτον.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία», δήλωσε η Κρίστια Φρίλαντ στους δημοσιογράφους, σε ένα διάλειμμα από τις συζητήσεις της με τον Αμερικανό εκπρόσωπο σε θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης  Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,80% στις 382,26 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες κατά 1,1% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.428 μονάδες, όπως και ο DAX της Γερμανίας που υποχώρησε κατά 1,04% στις 12.348 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, καθοδικλα κινήθηκε και ο CAC 40 καθώς έχασε κατά 1,30% στις 5.403 μονάδες.

Στην περιφέρεια, αρνητικά ρπόσημα κατέγραψε και η Ιταλία με τον FTSE MIB να σημειώνει μείωση κατά 1,10% στις 20.243 μονάδες, ακολουθώντας την ανάλογη πορεία της Ισπανίας με τον IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,72% στις 9.375 μονάδες.

Τέλος, απώλειες στα κέρδη του κατά 0,74% ο PSI 20 της Πορτογαλίας στις 5.413 μονάδες.

Σημειώνεται, ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν την χειρότερη επίδοση σήμερα με τον κλάδο να υποχωρεί κατά 1,55%.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε την πρόταση της ΕΕ για κατάργηση των δασμών στο διμερές εμπόριο αυτοκινήτων και χαρακτήρισε τις εμπορικές πρακτικές της Ευρώπης «σχεδόν τόσο κακές όσο της Κίνας». Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε δε εκ νέου με αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO).

Στα μακροοικονομικά νέα, στο 8,2% διατηρήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, αντίστοιχα με τον Ιούνιο, και χαμηλότερα από το 9,1% του Ιουλίου 2017. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί στην Ευρωζώνη από το Νοέμβριο του 2008.