Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ότι αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το κινεζικο υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές συμφώνησαν να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στις αρχές Οκτωβρίου. Ο ύπατος εκπρόσωπος των ΗΠΑ για ζητήματα Εμπορίου, επιβεβαίωσε μέσω εκπροσώπου του, στο δίκτυο CNBC την επικοινωνία με την κινεζική πλευρά, όχι όμως και τη συμφωνία για συνάντηση τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε την Τετάρτη από τους βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν το σχέδιο για διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου μετά τη νέα ήττα στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο, η πρόταση ψηφίστηκε από μόλις 298 βουλευτές, τη στιγμή που ο βρετανός πρωθυπουργός χρειαζόταν στήριξη από τα δυο τρίτα των βουλευτών (434 βουλευτές). 56 βουλευτές τάχθηκαν εναντίον ενώ οι Εργατικοί απείχαν από την ψηφοφορία.

Στην Ιταλία, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Κόντε, στην οποία συμμετέχουν το λαϊκιστικό - "αντισυστημικό" Κίνημα Πέντε Αστέρια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έδωσε οριστικό τέλος σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας, που είχε ξεκινήσει με την αποχώρηση από την κυβέρνηση του εθνικιστικού δεξιού κόμματος Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,72% στις 385 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,55% στις 7.271 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,85% στις 12.126 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,11% στις 5.593 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 1,54% στις 8.992 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 1% στις 21.955 μονάδες.