Με 550 συναντήσεις ολοκληρώθηκε το Road Show για τα Mid Caps

Με 550 συναντήσεις ολοκληρώθηκε το Road Show για τα Mid Caps

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα το 2ο Road Show της ΕΧΑΕ για τα Mid Caps της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, με τη συμμετοχή 15 εισηγμένων εταιρειών.

Πραγματοποιήθηκαν 550 κατ' ιδίαν (one on one) και ομαδικές συναντήσεις με στελέχη κορυφής των εισηγμένων εταιρειών στις οποίες συμμετείχαν 105 επαγγελματίες της αγοράς που ανήκαν σε 35 εγχώριους και αλλοδαπούς διαχειριστές επενδύσεων και σε 10 χρηματιστηριακές εταιρείες.

Η διοργάνωση του συνεδρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών για την ενίσχυση της προβολής των εισηγμένων εταιρειών στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές και τη βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχουσες εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν με Έλληνες και Ξένους Διαχειριστές και Αναλυτές τις επιχειρηματικές τους εξελίξεις και προοπτικές.
Στο συνέδριο υπήρξε υψηλή συμμετοχή των επαγγελματιών της αγοράς, η οποία αποτυπώθηκε στον μεγαλύτερο αριθμό συναντήσεων με τις εισηγμένες εταιρείες σε σχέση με την περσινή διοργάνωση και στο πλήθος των ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο Road Show ήταν οι Aegean Airlines, Autohellas, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Πλαστικά Θράκης, Quest Συμμετοχών, Ικτίνος, Καράτζης, Κρι Κρι και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Πλην των Aegean Airlines, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ, οι υπόλοιπες εταιρείες δεν ανήκουν στον FTSE 25, ενώ σχεδόν όλες έχουν κεφαλαιοποίηση από 100 έως 600 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εταιρείες που στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίζονται από καλά θεμελιώδη στοιχεία, ενώ αρκετές εξ αυτών διέπονται από ισχυρή εξωστρέφεια, φέρνοντας σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών τους από το εξωτερικό.

Ήταν το δεύτερο τέτοιο συνέδριο που διοργάνωσε ο όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια, που τα τελευταία χρόνια κάνει προσπάθεια διεύρυνσης των επιλογών των επενδυτών και «άνοιγμα» στις χαμηλότερες αποτιμήσεις. Η αρχή έγινε το 2018 με τη συμμετοχή 16 εισηγμένων εταιρειών, όπου το παρών έδωσαν 25 επενδυτικά funds και 70 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Στόχος του Χ.Α. είναι να κάνει focus και σ'' αυτό το χώρο της αγοράς, που φιλοξενεί μερικές εξαιρετικές εταιρείες και μετοχές. Θυμίζουμε πως για χρόνια ο χώρος της μεσαίας και μικρότερης αποτίμησης δεν «φωτίζεται» όσο θα έπρεπε, είτε λόγω της ιδιαίτερης ρηχότητας της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, είτε λόγω του ότι η χώρα τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε επενδυτική... καραντίνα.

Σκοπός είναι αυτό να αλλάξει και να αρχίσουν αναλυτές και επενδυτές να κάνουν καλύτερο focus στον συχνά αδικημένο χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έναν χώρο που κρύβει... διαμάντια, όμως το γεγονός ότι οι όγκοι και οι τζίροι στην αγορά «καταδυναστεύονται» από τις τράπεζες και τα ισχυρά blue chips, πολλές φορές η υπόλοιπη αγορά μένει στο περιθώριο.