Μαλαισία: Με οδοστρωτήρα οι αρχές κατέστρεψαν 1.069 μονάδες εξόρυξης bitcoin (βίντεο)

Μαλαισία: Με οδοστρωτήρα οι αρχές κατέστρεψαν 1.069 μονάδες εξόρυξης bitcoin (βίντεο)

Συνολικά 1.069 μονάδες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων bitcoin κατάσχεσαν και κατέστρεψαν οι αρχές της Μαλαισίας, στο πλαίσιο μίας μεγάλης επιχείρησης κατά της παράνομης εξόρυξης.

Για την κατάσχεση όλων αυτών των Η/Υ χρειάστηκαν έξι επιδρομές σε δομές κοντά σε ένα αεροδρόμιο στην περιοχή Sarawak. Οι επιδρομές αυτές έγιναν σε συνεργασία με την Sarawak Energy Berhad (SEB) και τις αρχές τις Μαλαισίας. Σύμφωνα με αναφορές, οι ύποπτοι βρήκαν τρόπο να κλέβουν ρεύμα από τις γραμμές τροφοδοσίας του SEB και το χρησιμοποιούσαν για να τροφοδοτήσουν την φάρμα Η/Υ τους, με αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα τριών μηνών να έχουν κλέψει ρεύμα αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, δήλωσε τα εξής: «Η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος για την τροφοδοσίας Η/Υ που χρησιμοποιούνται για mining έχει δημιουργήσει αρκετές διακοπές ρεύματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τρία σπίτι να καούν ολοσχερώς από φωτιές που προκλήθηκαν λόγω παράνομων συνδέσεων στα δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος».

Παρότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι παράνομη στη χώρα, η κυβέρνηση της Μαλαισίας διαθέτει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα και έως και πέντε χρόνια φυλάκισης. 

Το Cambridge Center for Alternative Finance εκτιμά ότι η Μαλαισία αντιπροσωπεύει το 3,44% του συνόλου της εξόρυξη bitcoin στον κόσμο.