7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Μ. Κιούμπαν: Γιατί κατέχω πολύ... Ethereum

Μ. Κιούμπαν: Γιατί κατέχω πολύ... Ethereum

Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Μαρκ Κούμπαν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Ethereum τονίζοντας ότι στο portfolio του κατέχει αρκετό από το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα το οποίο μάλιστα σήμερα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2.000 δολάρια.

«Έχω πολύ Ethereum», είπε ο Κουμπαν. «Μακάρι να το είχα αγοράσει νωρίτερα, αλλά άρχισα πριν από τέσσερα χρόνια, απλώς και μόνο επειδή νομίζω ότι είναι το πιο κοντινό που έχουμε σε ένα πραγματικό νόμισμα», τόνισε.

Ο αστέρας του επιχειρηματικού τηλεοπτικού ριάλιτι "Shark Tank" έχει υποστηρίξει ότι κάποια κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum, όχι μόνο θα "επιβιώσουν" της κρίσης, αλλά θα ακμάσουν περαιτέρω στο μέλλον - όπως συνέβη με εταιρείες όπως οι Amazon και eBay.

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς υπήρξε πρωτοπόρος της εποχής της άνθησης του ίντερνετ, αφού το 1995 με ένα φίλο του, τον Τοντ Βάνγκνερ, είχε ξεκινήσει το broadcast.com, το οποίο τέσσερα χρόνια αργότερα πουλήθηκε στην Yahoo για 5,7 δις δολάρια. 

Η δήλωση του Κούμπαν έρχεται καθώς το Ethereum, το οποίο αποτελεί το "Νο.2" κρυπτονόμισμα παγκοσμίως πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του- το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, το ψηφιακό νόμισμα ενιχύθηκε την Παρασκευή κατά 2,3% και διαμορφώθηκε στα 2.014 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η φετινή πορεία του Ethereum προσομοιάζει την περσινή του Bitcoin, το οποίο κατάφερε μέσα στο 12μηνο να διπλασιάσει την αξία του, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, παρά τις "φωνές" περί φούσκας.