8ος χρόνος, ημέρα 2436η
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

Κρυπτονομίσματα

Τρενάκι του τρόμου τα κρυπτονομίσματα - Έπιασε πάτο το Τerra

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, 10:50
Χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες για να βρεθεί το bitcoin 56% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων και να διαπραγματεύεται σήμερα στα 31.490 δολάρια. Το τελευταίο διάστημα τα κρυπτονομίσματα χάνουν την αξία τους, ενώ το Terra σήμερα σημειώνει βουτιά 97,48%! Oι απώλειες στα crypto μαζεύονται. Το Bitcoin κερδίζει 0,35% , το Ethereum 0,66%, το Solana χάνει 16,02% , το Dogecoin 15,79% και το XRP χάνει 9,95%. 
Τρενάκι του τρόμου τα κρυπτονομίσματα - Έπιασε πάτο το Τerra

Γιατί γκρεμίζονται οι αγορές κρυπτονομισμάτων

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, 00:00
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει πάνω από 7% την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται σχεδόν 50% από το ιστορικό υψηλό του περασμένου έτους. Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη για το Ethereum, σημειώνοντας πτώση 6.2% μέσα στην εβδομάδα, ενώ τα κορυφαία κρυπτονομίσματα όπως το Terra (LUNA), ApeCoin, Cronos, NEXO καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Η κατάσταση φαίνεται άσχημη εδώ και καιρό και αναμένεται να χειροτερέψει πριν βελτιωθεί.
Γιατί γκρεμίζονται οι αγορές κρυπτονομισμάτων

Kρυπτονομίσματα: Sell in May ή ευκαιρία για αγορά;

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, 13:31
Ο Απρίλιος ήταν ένας αρνητικός μήνας για τις αγορές συνολικά, με ακόμα χειρότερη απόδοση για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Ο S&P υποχώρησε σχεδόν κατά 9% και ο NASDAQ κατά περίπου 13%, καθιστώντας τον Απρίλιο του 2022 τον χειρότερο μήνα για τις αγορές από τον Οκτώβριο του 2008. Το BTC υποχώρησε κατά 18% την ίδια περίοδο. Αυτό που θα εξετάσουμε, είναι εάν ο Μάιος μπορεί να είναι διαφορετικός από το συνηθισμένο στις αγορές «Sell in May and go away».
Kρυπτονομίσματα:  Sell in May ή ευκαιρία για αγορά;

Το νέο project που σήκωσε 550 εκατ. δολάρια σε μία νύχτα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, 00:00
Η Yuga Labs, η startup εταιρεία που δημιούργησε μία από τις πιο δημοφιλείς συναλλαγές NFT, το Bored Ape Yacht Club (BAYC), φιλοξένησε το minting της νέας συλλογής Otherside, μπλοκάροντας στην κυριολεξία το blockchain δίκτυο Ethereum και οδήγησε τις τιμές των τελών συναλλαγής σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σε λιγότερο από 24 ώρες, έχει αποκομίσει περισσότερα από 550 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τις πωλήσεις NFT.
Το νέο project που σήκωσε 550 εκατ. δολάρια σε μία νύχτα

Fidelity: Επιτρέπει επενδύσεις σε Bitcoin μέσω λογαριασμών συνταξιοδότησης

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, 14:52
Η Fidelity Investments θα επιτρέψει στους πελάτες της να διαθέσουν μέρος των συνταξιοδοτικών τους αποταμιεύσεων σε bitcoin. Η εταιρεία διαχειρίζεται περίπου 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια και ανέφερε ότι σχεδιάζει να επιτρέψει στους επενδυτές να προσθέτουν λογαριασμούς bitcoin σε ταμεία συνταξιοδότησης.
Fidelity: Επιτρέπει επενδύσεις σε Bitcoin μέσω λογαριασμών συνταξιοδότησης

Οι χάκερς πίσω από κυβερνοεπιθέσεις στα κρυπτονομίσματα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, 00:00
Το Lazarus Group είναι μια ομάδα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που διευθύνεται από το κράτος της Βόρειας Κορέας. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακάλυψε τη διεύθυνση πορτοφολιού Ethereum των χάκερς που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων, στο blockchain network Ronin, με λεία των 622 εκατομμυρίων.
Οι χάκερς πίσω από κυβερνοεπιθέσεις στα κρυπτονομίσματα

H Ρωσία κινείται επιθετικά νομιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα

Τρίτη 19 Απριλίου 2022, 00:00
Την ώρα που ο δυτικός κόσμος, αναζητά τις πιθανές επιπτώσεις από τον παραμερισμό των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας μέσω των κρυπτονομισμάτων, η Ρωσία κινείται επιθετικά νομιμοποιώντας τα. Είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στην ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων, με το 11,9% του πληθυσμού της να έχει στην κατοχή του κρυπτονομίσματα. 
H Ρωσία κινείται επιθετικά νομιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα

H μεγάλη στιγμή για το Ethereum έφτασε

Κυριακή 17 Απριλίου 2022, 00:00
Η συγχώνευση του Ethereum που αποτελεί κομβικό μέρος της αποκαλούμενης αναβάθμισης σε Ethereum 2.0, αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Νωρίτερα η επενδυτική και τεχνολογική κοινότητα ανέμεναν με αγωνία την ενσωμάτωση κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο. «Δεν θα είναι Ιούνιος, αλλά πιθανότατα λίγους μήνες μετά», δήλωσε στο Twitter ο Tim Beiko, προγραμματιστής του Ethereum Foundation.
H μεγάλη στιγμή για το Ethereum έφτασε

Γιατί τα κρυπτονομίσματα πέρασαν σε εποχή υψηλής μεταβλητότητας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, 00:00
Οι αγορές κρυπτονομισμάτων δέχθηκαν αρκετά μεγάλο χτύπημα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τόσο το Bitcoin, όσο και το Ethereum έχουν χάσει το 18% της αξίας τους από τα υψηλά επίπεδα που σημειώθηκαν στις αρχές Απριλίου. Έχουν χάσει ουσιαστικά τα βασικά επίπεδα υποστήριξης στα 40 χιλ. δολάρια και το ETH κάτω από τα 3 χιλ. δολάρια. Ωστόσο, από την Τετάρτη το βράδυ οι αγορές αντιδρούν θετικά σε διάφορα μηνύματα παραγόντων με επιρροή στις αγορές κρυπτονομισμάτων.
Γιατί τα κρυπτονομίσματα πέρασαν σε εποχή υψηλής μεταβλητότητας

Τι αλλαγές φέρνει στα crypto το Coinbase - Η υπόθεση με οσμή σκανδάλου

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, 00:00
Κάποτε η διαπραγμάτευση ενός κρυπτονομίσματος στο Coinbase, αποτελούσε ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία και μόνο ψηφιακά νομίσματα με πολύ μεγάλη κεφαλαιοποίηση και μεγάλη κοινότητα θα μπορούσαν να ελπίζουν. Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση, το αμερικανικό ανταλλακτήριο ανακοίνωσε πενήντα κρυπτονομίσματα που εξετάζει να καταχωρήσει κατά το Q2 2022 (1η Απριλίου- 30 Ιουνίου), ωστόσο αναλύοντας κανείς τη λίστα παρατηρεί κάποιος πως μεταξύ αυτών , είναι και πολλά πρότζεκτ που διχάζουν την κοινή γνώμη.
Τι αλλαγές φέρνει στα crypto το Coinbase - Η υπόθεση με οσμή σκανδάλου

Η Fed οδηγεί σε πτώση τα κρυπτονομίσματα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, 00:00
H επιθετική στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προκάλεσε άλλον έναν γύρο αναταραχής στην αγορά, με τις μετοχές της τεχνολογίας και τις αγορές κρυπτονομισμάτων να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες, παρά την ισχυρή αγοραστική δύναμη από επενδυτές που αγοράζουν μεγάλα αποθεματικά $BTC.
Η Fed οδηγεί σε πτώση τα κρυπτονομίσματα

Το Terra οδηγεί την επόμενη μέρα στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, 00:00
Μια απόφαση που ελήφθη την 1η Απριλίου έχει δημιουργήσει αναβρασμό στην αποκεντρωμένη οικονομία με ισχυρή πόλωση μεταξύ των δύο «στρατοπέδων». Των φανατικών οπαδών του TERRA από τη μία και αυτών που θεωρούν πως μπορεί να καταρρεύσει και να συμπαρασύρει την αγορά κρυπτονομισμάτων από την άλλη. Τα αλγοριθμικά stablecoins, δεν έχουν καθόλου ή έχουν περιορισμένα αποθεματικά που στηρίζουν την ισοτιμία τους, κάτι που τα καθιστά πολύ πιο ευάλωτα σε ένα bank run.
Το Terra οδηγεί την επόμενη μέρα στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις στις ΗΠΑ για ψηφιακό δολάριο και crypto

Κυριακή 10 Απριλίου 2022, 00:00
Η Τζάνετ Γέλεν υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε εκτενώς στα ψηφιακά νομίσματα και τα κρυπτονομίσματα στην τελευταία της ομιλία. Είναι η πρώτη φορά που η Γέλεν αναφέρεται τόσο εκτενώς με το θέμα των ψηφιακών νομισμάτων και η αποκωδικοποίηση της ομιλίας της δείχνει την κατεύθυνση των νομοθετικών πρωτοβουλιών των ΗΠΑ για τα κρυπτονομίσματα και το ψηφιακό δολάριο.
Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις στις ΗΠΑ για ψηφιακό δολάριο και crypto

Bitcoin: Τα τέλη συναλλαγών σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο

Σάββατο 9 Απριλίου 2022, 00:00
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Galaxy Digital, τα τέλη συναλλαγών στο blockchain του Bitcoin, έχουν μειωθεί σε χαμηλό δεκαετίας, παρά την αυξημένη μεταβλητότητα. Τα τέλη συναλλαγών συνήθως αυξάνονται σε περιόδους γρήγορης προσαύξησης της τιμής διαπραγμάτευσης του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος. Σε κάθε περίοδο που οι επενδυτές ήταν bullish, με δεδομένα που φτάνουν πίσω στο 2012, είχαν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των τελών συναλλαγών στο δίκτυο.
Bitcoin: Τα τέλη συναλλαγών σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο

Το κρυπτονόμισμα που απειλεί τους short sellers με κατάσχεση

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, 00:00
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Galaxy Digital, τα τέλη συναλλαγών στο blockchain του Bitcoin, έχουν μειωθεί σε χαμηλό δεκαετίας. Τα τέλη συναλλαγών συνήθως αυξάνονται σε περιόδους γρήγορης προσαύξησης της τιμής διαπραγμάτευσης του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος. Σε κάθε περίοδο που οι επενδυτές ήταν bullish, με δεδομένα που φτάνουν πίσω στο 2012, είχαν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των τελών συναλλαγών στο δίκτυο.
Το κρυπτονόμισμα που απειλεί τους short sellers με κατάσχεση

Πώς επηρεάζονται τα κρυπτονομίσματα από τις ρυθμιστικές αρχές

Τρίτη 5 Απριλίου 2022, 00:00
Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισαν προτάσεις που απαιτούν από εταιρείες που ασχολούνται με τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, να συλλέγουν πληροφορίες KYC για μη φιλοξενούμενα πορτοφόλια πριν εγκρίνουν τις συναλλαγές.
Πώς επηρεάζονται τα κρυπτονομίσματα από τις ρυθμιστικές αρχές

Το 90% των Bitcoin βρίσκεται πλέον σε κυκλοφορία

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, 00:00
Χρειάστηκαν 13 χρόνια για την εξόρυξη 19 εκατομμυρίων Bitcoin. Τα υπόλοιπα δεν αναμένονται στην αγορά σύντομα. Το Bitcoin στην αλυσίδα με τη θέση στο 19ο εκατομμύριο εξορύχθηκε την Παρασκευή, ένα σημαντικό ορόσημο δεδομένου ότι δεν θα υπερβούν ποτέ τα 21 εκατομμύρια. Αυτό χωρίς να υπολογίζεται ο συνολικός αριθμός των Bitcoin που έχει χαθεί εντελώς.
Το 90% των Bitcoin βρίσκεται πλέον σε κυκλοφορία

Οι Βρυξέλλες βάζουν ταφόπλακα στην ανωνυμία των κρυπτονομισμάτων

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, 00:00
Οι επιτροπές Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, και Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης, και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου που προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα σε ανώνυμες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω μη φιλοξενούμενων διαδικτυακών πορτοφολιών. Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
Οι Βρυξέλλες βάζουν ταφόπλακα στην ανωνυμία των κρυπτονομισμάτων

Τι αλλαγές φέρνουν στα κρυπτονομίσματα οι πολιτικές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, 00:00
Τόσο το νομοσχέδιο MICA, όσο και νέοι περιορισμοί για την καταπολέμηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος επηρεάζουν άμεσα τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται καταστολή των «portfolio» κρυπτονομισμάτων ανοιχτού κώδικα, δηλαδή όσων δεν διαχειρίζονται τα κρυπτονομίσματα των χρηστών τους ως θεματοφύλακες. Τι περιλαμβάνει ο επερχόμενος κανονισμός για το AML (TFR).
Τι αλλαγές φέρνουν στα κρυπτονομίσματα οι πολιτικές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τι οδηγεί σε ράλι την τιμή του Bitcoin

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, 00:00
Όπως έχουμε αναφέρει η αγορά αποθεματικών από το Luna Foundation Guard ήταν αυτή που πυροδότησε το ράλι στην αγορά και οδήγησε το Bitcoin σε επίπεδα άνω των 47.000 δολ. στις 28 Μαρτίου. Η αγορά συνέχισε να κινείται ανοδικά στις 29 Μαρτίου, χωρίς να έχει προηγηθεί νέα αγορά. Το Luna Foundation Guard έχει πλέον δημιουργήσει αποθέματα BTC 27.785 BTC μετά την προσθήκη 18.221 BTC την τελευταία εβδομάδα.
Τι οδηγεί σε ράλι την τιμή του Bitcoin