8ος χρόνος, ημέρα 2436η
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

Κρυπτονομίσματα

Τι περιορισμούς φέρνει στα crypto η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, 00:00
Ο νέος κανονισμός της ΕΕ για τη μεταφορά κεφαλαίων επιδιώκει να εφαρμόσει τις ίδιες απαιτήσεις που χρησιμοποιούνται στα τραπεζικά εμβάσματα για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, χωρίς να καθιερωθεί ελάχιστο όριο. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για ένα νέο νομοσχέδιο που επιδιώκει να περιορίσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω κρυπτονομισμάτων.
Τι περιορισμούς φέρνει στα crypto η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία

Ποιοι ποντάρουν στην κατάρρευση του Tether

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, 00:00
Τα hedge funds που δραστηριοποιούνται στις αγορές κρυπτονομισμάτων, μειώνουν ολοένα και περισσότερο την έκθεσή τους στο Tether (USDT) σύμφωνα με άρθρο της WSJ. Funds όπως το Fir Tree Partners και το Viceroy Research LLC έχουν στοιχηματίσει στο παρελθόν εναντίον του Tether, επικαλούμενα αδιαφάνεια σχετικά με τα αποθεματικά του κρυπτονομίσματος.
Ποιοι ποντάρουν στην κατάρρευση του Tether

Sango: Το «crypto νησί» της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας με οδηγό το Bitcoin

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, 12:41
Στα τέλη Απριλίου η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η δεύτερη λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υιοθέτησε το bitcoin ως επίσημο νόμισμα. Ο πρόεδρος Φοστέν Αρσάνζ Τουαντέρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των υποδομών blockchain της χώρας. Το Sango θα αποτελέσει «κόμβο» προσέλκυσης επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην επέκταση της υιοθέτησης του Bitcoin και τη δημιουργία ενός εικονικού «crypto νησιού».
Sango: Το «crypto νησί» της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας με οδηγό το Bitcoin

Δεν έχουν τέλος οι χρεοκοπίες στα κρυπτονομίσματα

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, 00:00
Η τιμή των κρυπτονομισμάτων έχει καταβαραθρωθεί, ενώ όλο και περισσότερα projects της αγοράς βρίσκονται αντιμέτωπα με χρεοκοπία. Από το Terra και τα Luna και UST, έως πλατφόρμες δανεισμού crypto όπως η Celsius, οι επενδυτές βλέπουν το ένα μετά το άλλο τα projects να καταρρέουν. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιο είναι το επόμενο στη λίστα. Όπως όλα δείχνουν το Waves και το αλγοριθμικό $USDN, παίρνουν τη σκυτάλη των χρεοκοπιών.
Δεν έχουν τέλος οι χρεοκοπίες στα κρυπτονομίσματα

Ντόμινο χρεοκοπιών φέρνει η κατάρρευση crypto fund

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, 00:00
Το Three Arrows Capital, ίσως το πιο διάσημο hedge fund στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με έδρα τη Σιγκαπούρη βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της προσοχής όλων ,για διαφορετικούς από αυτούς που μας είχε συνηθίσει. Το crypto hedge fund υπήρξε ιστορικά ένας από τους πιο μεγάλους και ενεργούς επενδυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων, με επενδύσεις σε νέα πρωτόκολλα. Σήμερα, ένα ντόμινο χρεοκοπιών έχει ξεσπάσει από την κατάρρευση του Three Arrows Capital
Ντόμινο χρεοκοπιών φέρνει η κατάρρευση crypto fund

Ο ιδρυτής του Ethereum αμφισβητεί το οικονομικό μοντέλο «αποθεμάτων - ροών»

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, 00:00
Ο Vitalik Buterin, ιδρυτής του πιο δημοφιλούς δικτύου blockchain Ethereum, και δεύτερου μεγαλύτερου σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος ($ETHER) εξέφρασε την αντίθεση του στο οικονομικό μοντέλο stock-to-flow (Αποθεμάτων-Ροών)το οποίο αποκτούσε αρκετή δημοφιλία στην επενδυτική κοινότητα για την αποτίμηση της πραγματικής αξίας του $ETH. «Τα χρηματοοικονομικά μοντέλα που δίνουν μια ψευδή αίσθηση βεβαιότητας είναι επιβλαβή και αξίζουν χλευασμού», σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Ethereum.
Ο ιδρυτής του Ethereum αμφισβητεί το οικονομικό μοντέλο «αποθεμάτων - ροών»

Γιατί επικρατεί αναβρασμός στο οικοσύστημα Solana

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, 00:00
Οι χρήστες του «αποκεντρωμένου» πρωτοκόλλου δανεισμού Solend, στο οποίο έχει επενδύσει απευθείας το Solana Foundation, στα πλαίσια της υποχώρησης της τιμής διαπραγμάτευσης του SOL, ψήφισαν στα πλαίσια έκτακτης ανάγκης να δοθεί η εξουσιοδότηση στον διαχειριστή της πλατφόρμας προκειμένου να ρευστοποιήσει σταδιακά το χρέος. Στόχος να αποφύγει την βίαια υποχώρηση και περαιτέρω κατάρρευση του κρυπτονομίσματος SOL.
Γιατί επικρατεί αναβρασμός στο οικοσύστημα Solana

Δίχως τέλος η κατρακύλα στα κρυπτονομίσματα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, 00:00
Τα κρυπτονομίσματα υποχωρούν ακολουθώντας τις μετοχές τεχνολογίας, καθώς η ευρύτερη οικονομία φαίνεται κλονισμένη, ο πληθωρισμός εκτινάσσεται και μια πλήρης ύφεση φαίνεται επικείμενη. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα προτού βελτιωθούν, καθώς το Bitcoin έχασε το βασικό αφήγημα που το είχε οδηγήσει στο ράλι των 60 χιλιάδων δολαρίων . Δηλαδή ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εγγύηση στον πληθωρισμό που έφεραν οι πολιτικές της πανδημίας.
Δίχως τέλος η κατρακύλα στα κρυπτονομίσματα

Τι αλλαγές φέρνει η ψήφιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα crypto

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, 00:00
Η ΕE πλησιάζει σε συμφωνία για την εισαγωγή της βασικής νομοθεσίας για τη ρύθμιση του τομέα των κρυπτονομισμάτων, η οποία θα θέτει κοινούς κανόνες στα 27 κράτη μέλη. Η Γαλλία, η οποία προεδρεύει επί του παρόντος στην ΕΕ, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αισιοδοξούν για την επίλυση των εναπομείναντων ζητημάτων που εμποδίζουν την ψήφιση του νομοσχεδίου Αγορών Κρυπτο-Στοιχείων (MiCA). Οι νομοθέτες μάλιστα είναι αισιόδοξοι πως μπορεί να κλείσει και μέσα στον Ιούνιο.
Τι αλλαγές φέρνει η ψήφιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα crypto

Bitcoin: Κάτω από τα 20.000 δολάρια στα χαμηλά του Δεκεμβρίου 2020

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, 13:10
Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 20.000 δολάρια στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, συνεχίζοντας τη διολίσθησή του καθώς οι επενδυτές αποσύρονται από τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων.
Bitcoin: Κάτω από τα 20.000 δολάρια στα χαμηλά του Δεκεμβρίου 2020

Ντόμινο χρεοκοπιών στα κρυπτονομίσματα

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, 00:00
Ενώ οι αγορές κρυπτονομισμάτων δεν έχουν ακόμα συνέλθει από την ολική κατάρρευση των LUNA & UST, δύο νέες χρεοκοπίες επισκίασαν τις αγορές. Το Celsius, η μεγαλύτερη πλατφόρμα δανεισμού και αποταμίευσης κρυπτονομισμάτων με επιτόκιο, με περισσότερα από 12 δισ. δολάρια υπό διαχείριση, σταμάτησε να προωθεί τις αναλήψεις κεφαλαίων. Την Τετάρτη όπως έγινε γνωστό, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds των αγορών κρυπτονομισμάτων, το Three Arrows Capital όπως έγινε γνωστό είναι έτοιμο να κηρύξει χρεοκοπία.
Ντόμινο χρεοκοπιών στα κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin βουτά σε νέο χαμηλό 18 μηνών

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, 11:10
Το διασημότερο και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχωρεί σε νέο χαμηλό 18 μηνών, παρασύροντας και άλλα κρυπτονομίσματα στην πτώση, καθώς η πρόσφατη βουτιά στην αγορά δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης. Από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο, έχει υποχωρήσει περίπου 70%.
Το Bitcoin βουτά σε νέο χαμηλό 18 μηνών

Πού οφείλεται η μεγάλη βουτιά στα κρυπτονομίσματα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, 00:00
Οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν υποχωρήσει σημαντικά, με το BTC να αγγίζει τα 21.046 δολάρια (-31% από το υψηλό της περασμένης εβδομάδας) και το ETH στα 1,095.02 δολάρια (-40% από το υψηλό της περασμένης εβδομάδας). Μεταξύ όσων επηρεάζονται, είναι και το Ελ Σαλβαδόρ, το πρώτο κράτος που πρόσθεσε BTC στα κρατικά ταμεία. Πού οφείλεται η μεγάλη αυτή πτώση.
Πού οφείλεται η μεγάλη βουτιά στα κρυπτονομίσματα

Δίχως τέλος η βουτιά στα crypto, κάτω από 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, 00:00
Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Χθες ενδοσυνεδριακά το Bitcoin σημείωσε πτώση άνω του 20% και το Etherium 30%. Οι ρευστοποιήσεις ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια, οδηγώντας την αγορά σε περαιτέρω πτώση. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία είναι θέσεις long που κλείνουν, με μέσο όρο 63.86%, εντούτοις στο ανταλλακτήριο FTX το 55.95% των θέσεων που ρευστοποιήθηκαν είναι θέσεις short.
Δίχως τέλος η βουτιά στα crypto, κάτω από 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση

H νέα μόδα «Move to Earn» κατακλύζει τις αγορές κρυπτονομισμάτων

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, 00:00
Οι τάσεις και οι μόδες στις αγορές κρυπτονομισμάτων πάνε και έρχονται, πολλές φορές με ρυθμούς που δεν μπορεί να ακολουθήσει ο μέσος επενδυτής. Μία από τις τελευταίες μόδες ακούει στο όνομα Move to Earn και συνδυάζει εφαρμογές καταγραφής της σωματικής άσκησης με την απόκτηση κρυπτονομισμάτων. Ήδη εφαρμογές που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αγορά έχουν αποκτήσει κεφαλαιοποιήσεις που ζαλίζουν και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο αυτή η νέα τάση είναι βιώσιμη.
H νέα μόδα «Move to Earn» κατακλύζει τις αγορές κρυπτονομισμάτων

Tα hedge funds «αγκαλιάζουν» τα crypto παρά το bear market

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, 20:56
Παραδοσιακά hedge funds, αν και με αργούς ρυθμούς, αρχίζουν να αγκαλιάζουν τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, αλλά διατηρούν περιορισμένη την έκθεσή τους καθώς η αγορά συνεχίζει να ωριμάζει, σύμφωνα με νέα έρευνα της PwC. Από τα hedge funds που επενδύουν επί του παρόντος στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, το 57% έχει διαθέσει λιγότερο από το 1% του συνολικού υπο διαχείριση ενεργητικού τους.
Tα hedge funds «αγκαλιάζουν» τα crypto παρά το bear market

Τι δείχνει το παράδειγμα του e-CNY, για τα κρατικά ψηφιακά νομίσματα

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, 00:00
Η «έκδοση» ψηφιακών νομισμάτων βρισκόταν εδώ και αρκετά χρόνια, στο πλάνο των κεντρικών τραπεζών. Η πανδημία συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό, στη μεταφορά του «πορτοφολιού» μας στο κινητό τηλέφωνο και στην αντικατάσταση της καταβολής μετρητών από την ψηφιακή μεταφορά ποσών. Και ενώ η Fed και η ECB, κινούνται με σχετικά αργά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBoC) είχε ήδη λανσάρει το δικό της ψηφιακό χρήμα e-CNY από το 2021.
Τι δείχνει το παράδειγμα του e-CNY, για τα κρατικά ψηφιακά νομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Τα εύκολα κέρδη, εξανεμίζονται...εύκολα

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, 00:00
Όπως σε κάθε κρίση, τα κρυπτονομίσματα επιστρέφουν δυνατότερα, ακολουθώντας τις αρετές της πρώτης γενιάς, η οποία είναι αφοσιωμένη στο να «χτίζει γέφυρες και υποδομές». Τα περισσότερα πρότζεκτ έχουν σηκώσει κεφάλαια αρκετά για να τα καθοδηγήσουν την περίοδο του «χειμώνα» και οι καινοτομίες που θα δημιουργηθούν θα φέρουν ξανά «καλοκαίρι» στις αγορές. Μέχρι τότε όμως, πάρτε ζακέτα γιατί θα φυσάει.
Κρυπτονομίσματα: Τα εύκολα κέρδη, εξανεμίζονται...εύκολα

Η πυραμίδα του Μάντοφ και η φούσκα του Luna: Πώς χάθηκαν από 60 δισ.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, 00:00
Όταν τον Δεκέμβριο του 2008, έσκαγε η «Πυραμίδα του Μάντοφ» στη Wall Street, εξαφανίζοντας 60 δισ. δολάρια, ο ιθύνων νους και εκτελεστής της, Μπέρναντ Μάντοφ, καταδικάστηκε από τα Αμερικανικά Δικαστήρια με ποινή κάθειρξης 150 ετών. Όταν το 2022, έσκασε η φούσκα τoυ Luna, εξαφανίζοντας 60 δισ., ο εμπνευστής του Luna, Ντο Κουόν, ανακοίνωσε απλά, ότι σχεδιάζει το Luna 2.0. Kαι στη μια περίπτωση και στην άλλη, χάθηκαν από 60 δισ. Πού είναι η διαφορά; Τι άλλαξε μέσα σε 14 χρόνια;
Η πυραμίδα του Μάντοφ και η φούσκα του Luna: Πώς χάθηκαν από 60 δισ.

Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος απειλεί τα ανταλλακτήρια crypto

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, 00:00
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν πως τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να χάσουν τις άδειές τους σε περίπτωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς οι νομοθέτες φτάνουν στα τελευταία στάδια για τη νομοθεσία ψηφιακών νομισμάτων γνωστό ως MiCA. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Chainanalysis, υπολογίζεται ότι κρυπτονομίσματα αξίας 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων «ξεπλύθηκαν» κατά το 2021.
Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος απειλεί τα ανταλλακτήρια crypto