Κρατάει τις 900 μονάδες το ΧΑ, βγαίνουν στηρίξεις από τον FTSE 25

Κρατάει τις 900 μονάδες το ΧΑ, βγαίνουν στηρίξεις από τον FTSE 25

Του Απόστολου Σκουμπούρη

H μερική βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών αγορών βοήθησε και το ελληνικό χρηματιστήρια να απορροφήσει μέρος των αρχικών πιέσεων καθώς βγαίνουν στηρίξεις από ισχυρές μετοχές του FTSE 25 όπως Coca Cola, Alpha Bank, Εθνική, Jumbo, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ κ.α. με το Γενικό Δείκτη να κρατά το όριο των 900 μονάδων, ενώ επανήλθε πάνω από τις 800 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης.

Θυμίζουμε πως στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γ.Δ. υποχώρησε έως το χαμηλό των 899,99 μονάδων όταν κατέγραφε απώλειες 1,20%, ενώ πλέον διαπραγματεύεται στις 907 μονάδες με πτώση 0,39%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 28 εκατ. ευρώ, κινούμενη για ακόμη μια συνεδρίαση σε πολύ ήπιο τέμπο.

Πλέον η εικόνα στον Large Cap είναι αλλαγμένη, καθώς έχουν γυρίσει θετικά μετοχές όπως Coca Cola HBC, Alpha Bank, Εθνική, Jumbo, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ, ενώ μειώθηκε η πτώση σχεδόν στο σύνολο των υπολοίπων μετοχών του FTSE 25.

O τραπεζικός δείκτης κατήλθε αρχικά έως το χαμηλό των 789,24 μονάδων όταν σημείωνε πτώση 1,76%, όμως περιόρισε σημαντικά τις απώλειές του επανακτώντας τις 800 μονάδες, ενώ πέρασε προσωρινά και σε θετικό έδαφος. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε στις 803,40 μονάδες χάνοντας 3,64%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 6 Νοεμβρίου 2019, ενώ το κλείσιμο αυτό είναι το χαμηλότερο 4μήνου.

Όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, «ο τραπεζικός έδωσε πτωτική λύση στον σχηματισμό και πλέον φλερτάρει με κίνηση στο επίπεδο των 780 μονάδων, ενώ οι 833 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση με την κύρια – που είναι και νέο stop στο ημερήσιο short - στις 846 μονάδες».

Διαβάστε ακόμα: 

Το «κλειδί» των τραπεζών στην πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών