Κοντά στα υψηλά ημέρας ολοκλήρωσε ο γ.δ. στο ΧΑ

Κοντά στα υψηλά ημέρας ολοκλήρωσε ο γ.δ. στο ΧΑ

Με κέρδη 0,66% ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 637,51 μονάδες, σε μια συνεδρίαση όπου παρά το χαμηλό τζίρο, υπήρξαν διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος, όπου μετά την πρώτη ώρα αυτής κατέγραψε απώλειες έως και άνω του 1% φθάνοντας έως και το χαμηλό των 626,81 μονάδων. Προς τα μέσα της συνεδρίασης οι απώλειες για τον γενικό δείκτη άρχισαν να περιορίζονται καταφέρνοντας να τις διαγράψει και να κινηθεί σε θετικό έδαφος, φθάνοντας έως και το υψηλό των 642,70 μονάδων μη καταφέρνοντας όμως να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραφε για να βρεθεί εκ νέου κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης με αρνητικό πρόσημο, όπου κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας υπήρξαν εντολές αγορές, για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση κοντά στα υψηλά ημέρας, παρά το χαμηλό τζίρο που σημειώθηκε, κυρίως λόγο της αργίας στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπου στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης υπήρξαν εντολές αγοράς οι οποίες οδήγησαν σε θετικό έδαφος τις μετοχές του κλάδου, χωρίς όμως ωστόσο να καταφέρει η πλειοψηφία αυτών να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, με το τον τραπεζικό κλάδο να κλείνει με κέρδη 1,78% και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα μισά περίπου της συνεδρίασης της Παρασκευής, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή της Alpha Bank με 4,10%.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε η πλειοψηφία των υπόλοιπων μετοχών του FTSE 25 τη συνεδρίαση, καθώς από την έναρξη της συνεδρίασης ασκήθηκαν πιέσεις στις μετοχές του δείκτη, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή της LAMDA Development με 3,12%, με τη μετοχή της Grivalia Properties να σημειώνει αυξημένο όγκο σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής με 264,642 τεμάχια (με πακέτα 250,00 τεμαχίων), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της ΔΕΗ με 3,95%.

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,595% και τη δεκαετία στο 7,260%, με τον όγκο να είναι αισθητά χαμηλότερος των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Σε τεχνικό επίπεδο ο γενικός δείκτης κατάφερε να αντιδράσει στη σημερινή συνεδρίαση, διαγράφοντας απώλειες άνω του 1% και ολοκληρώνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας, με την αντίσταση να διαμορφώνεται στις 644 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και τη στήριξη στις 624 μονάδες (γραμμή ΓΔ), διατηρώντας το σήμα αγοράς που δόθηκε από τη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου, και με τον RSI να παραμένει κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,295 με κέρδη 1,72%, της Alpha Bank στα €2,54 με κέρδη 4,10%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,262 αμετάβλητη, και της Eurobank στα €1 με απώλειες 0,99%.

Μεταξύ των κινητών όρων των πέντε και δέκα ημερών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή του Μυτιληναίου, με τη μετοχή να πραγματοποιεί δεύτερη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση και τη στήριξη να βρίσκεται στα €4,0442. Η μετοχή έκλεισε στα €4,16 με απώλειες 1,42%.

Δεύτερη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση και για τη μετοχή της Μέτκα, με τη μετοχή να απομακρύνεται από την υπέρ αγορασμένη ζώνη, και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €7,3729. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,43% και έκλεισε στα €7,59.
Περιορίστηκαν στο τέλος τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά η μετοχή των Jumbo, με τη μετοχή να πραγματοποιεί την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη και την αντίσταση να βρίσκεται στα €12,1955. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 1,87% και έκλεισε στα €11,97.

Στα υψηλά ημέρας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ, με τη μετοχή να ολοκληρώνει της συνεδρίαση πάνω από το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών και την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,0259. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 2,62% και έκλεισε στα €7,06.

Δεν τα κατάφερε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος η μετοχή του ΟΤΕ, με τη μετοχή να οδεύει προς τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €9,1903. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,68% και έκλεισε στα €8,80.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €45,70 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €3,21 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει σήμερα πράξη, 53 κινήθηκαν ανοδικά, 58 πτωτικά, και 132 παρέμειναν αμετάβλητες.