Κλιμακώνεται ο παγκόσμιος πόλεμος, υποχωρεί το πετρέλαιο

Κλιμακώνεται ο παγκόσμιος πόλεμος, υποχωρεί το πετρέλαιο

Στα 64 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε το πετρέλαιο, καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ετοιμάζονται για σύγκρουση με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου εντός του OPEC σχετικά με το αν θα αυξήσουν την παραγωγή και ενώ Κίνα και ΗΠΑ ανταλλάζουν «πυρά» για το εμπόριο.

Τα futures στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν έως και 2,3%, στην πορεία προς το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 9 Απριλίου μετά και τις απώλειες 2,7% που κατέγραψαν την Παρασκευή.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα και το Ιράκ θα στηρίξουν το μπλοκάρισμα της πρότασης για αύξηση της παραγωγής που θα προωθήσουν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα.
Η Κίνα με τη σειρά της δήλωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και της βενζίνης, σε απάντηση των δασμών του Τραμπ ύψους 50 δισ. δολαρίων για τις κινεζικές εισαγωγές.

Το αργό έχει υποχωρήσει περισσότερο από 10% από το υψηλό που είχε καταγράψει τον Μάιο εν μέσω ενδείξεων ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επιδιώκουν να άρουν τα εμπόδια της παραγωγής που έχουν εξαλείψει το παγκόσμιο πλεόνασμα και έχουν αυξήσει τις τιμές του εμπορεύματος.