Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τον Πάουελ

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τον Πάουελ

Ανοδικά κινούνται πλέον οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις παρατηρήσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος κατά την ενημέρωση που έκανε χτες στο Κογκρέσο άμβλυνε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,5% στις 413,27, με τον κλάδο του αυτοκινήτουνα ενισχύεται άνω του 1%, ενώ ο κλάδος των ΜΜΕ υποχωρεί κατά 1%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,85% και κινείται στις 13.982 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 είναι ουσιαστικά αμετάβλητος στις 5.783 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση κατά 0,56% στις 6,588 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζει η περιφέρεια, όπου τόσο ο ιταλικός FTSE MIB όσο και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύονται κατά 0,5% ο καθένας, στις 23.050 και 8.292 μονάδες αντίστοιχα.

Στην εξάμηνη έκθεση νομισματικής πολιτικής του χθες, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι η αμερικάνικη οικονομία απέχει πολύ από τους στόχους της για την εργασία και τον πληθωρισμό, και ότι είναι πιθανό να χρειαστεί χρόνος για να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμα «ήπιος», αλλά και ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα διατηρεί τη δέσμευσή της στην τρέχουσα πολιτική που ακολουθεί.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι επενδυτές συνεχίζουν να εξετάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Μεταξύ άλλων, απότομη πτώση των κερδών του ανέφερε ο μεγαλύτερος βρετανικός τραπεζικός όμιλος η Lloyd's για το 2020, ωστόσο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και συνέχισε τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους. Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της ενισχύεται κατά 2,1%.