Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τις διευκρινίσεις για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τις διευκρινίσεις για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις διευκρινίσεις που έδωσαν τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για εμπορικά ζητήματα Πίτερ Ναβάρο, σχετικά με την ισχύ της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,25% στις 367,24 μονάδες, με τους κλάδους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τεχνολογίας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 2,17% και βρίσκεται στις 12.528 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,51% στις 5.025 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 εμφανίζει κέρδη 1,04% στις 6.309 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,57%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 1,69%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άρχισαν να ενισχύονται μετά τις διευκρινίσεις του συμβούλου του Λευκού Οίκου για εμπορικά ζητήματα Πίτερ Ναβάρο για το ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει τελειώσει. Οι δηλώσεις του Ναβάρο έγιναν μετά τη συνέντευξη του στο  Fox News στην οποία φάνηκε να υποστηρίζει το αντίθετο.

Ο Ναβάρο διευκρίνισε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει τελειώσει, και δήλωσε πως τα σχόλιά του είχαν «ληφθεί ​​εκτός πλαισίου». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε μέσω tweet ότι «η εμπορική συμφωνία με την Κίνα παραμένει πλήρως ανέπαφη. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουν να τηρούν τους όρους της Συμφωνίας!».