Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ανάκαμψη της μεταποίησης τον Ιούλιο

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ανάκαμψη της μεταποίησης τον Ιούλιο

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν την Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση πως ο μεταποιητικό δείκτη PMI της Ευρωζώνης ανέκαμψε κατά τον Ιούλιο.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 2,3%, με τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας να καταγράφει κέρδη 2,5, ενώ όλοι οι επιμέρους τομείς διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Παρόμοια εικόνα και για τους επιμέρους δείκτες, με τον γερμανικό DAX να κερδίζει 2,87% και να διαμορφώνεται στις 12.666 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκετραι στις 6.026 μονάδες με άνοδο 2,19%, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC-40 καταγράφει κέρδη 2,14% και βρίσκεται στις 4.885 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 1,22% στις 6.961 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,26% και διαμορφώνεται στις 19.332 μονάδες.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, ανέφερε την Κυριακή ότι «δεν είναι αισιόδοξος» για την επίτευξη, σύντομα, μιας συμφωνία για νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Στο μεταξύ η η Ντέμπορα Μπερξ, επικεφαλής της task force η οποία συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε «νέα φάση» της πανδημίας, εξέλιξη που δημιουργεί αμφιβολίες για την προοπτική ανάκαμψης για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η HSBC ανακοίνωσε σήμερα ότι οι απώλειές της λόγω δανείων πιθανότατα θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις φτάνοντας τα 13 δισ. δολάρια το τρέχον έτος, ενώ τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 65% το α΄ εξάμηνο του 2020.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα ενισχύουν την τάση των δανειστών παγκοσμίως να αυξήσουν τα αποθέματα ασφαλείας τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια που αφήνει πίσω της η κρίση του κορονοϊού.