Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη συνάντηση Τραμπ - Τζίνπινγκ

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη συνάντηση Τραμπ - Τζίνπινγκ

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές, μετά την κοινή απόφαση Ντόναλντ Τραμπ και Σί Τζινπινγκ να μην προσωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες για το εμπόριο. 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,09% στις 389.07 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, αύξηση ύψους 0,93% καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.494 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που κερδίζει κατά 1,04% στις 12.297 μονάδες. Προχωρώντας στη Γαλλία, ανοδικά κινείται και ο CAC 40 με κέρδη 1,04% στις 5.596 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,93% στις 21.432 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και το Ιράκ υποστηρίζουν την παράταση των περικοπών παραγωγής αργού, για ακόμη έξι μήνες, ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,7%, στα 60,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με παρόμοια κέρδη (+2,8%) κυμαίνετα στα $66,57.

Πίσω στην Ευρώπη, σε αδιέξοδο βρέθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να οριστούν τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις-κλειδιά των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ αυτό φαίνεται πως οδηγεί σε νέα Σύνοδο την 15η Ιουλίου.

Τέλος, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η πρώτη παράδοση του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα γίνει μέσα σε δέκα ημέρες, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV το βράδυ της Κυριακής.

Μία μέρα νωρίτερα εκτίμησε πως η Άγκυρα δεν θα υποστεί κυρώσεις από πλευράς των ΗΠΑ εξαιτίας της συμφωνίας της με τη Μόσχα.