Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις εξελίξεις για το εμβόλιο

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις εξελίξεις για το εμβόλιο

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να ακολουθούν το κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί από την επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρωζώνη και από την πρόοδο για την δημιουργία εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 1,08% και διαμορφώθηκε στις 348,92 μονάδες, με τον ταξιδιωτικό κλάδο να οδηγεί τα κέρδη με άνοδο 6,8%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1% και διαμορφώθηκε στις 11.504 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 1,46% και έκλεισε στις 4.606 μονάδες.

Άνοδο 1,24% κατέγραψε και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 που έκλεισε στις 6.067 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια κέρδη κατέγραψε τόσο ο ιταλικός FTSE MIB (1,5%) όσο και ο IBEX 35 στην Ισπανία που διαμορφώθηκε στις 7.003 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,15%.

Στο ταμπλό, άλμα 52% κατέγραψε η μετοχή της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI, μετά την ανακοίνωση των γερμανικών και των ισπανικών αρχών σχετικά με την χαλάρωση των ταξιδιωτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, ενώ κέρδη 30% κατέγραψε και η φαρμακευτική εταιρεία ArgenX μετά τα θετικά αποτελέσματα κλινικών δοκιμών σκευάσματος για νευρολογικές παθήσεις.

Οι αγορές πήραν ώθηση μετά από τις ανακοινώσεις της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Novamax, η οποία αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό με τη συμμετοχή 130 υγιών εθελοντών, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης φάσης δοκιμών αναμένονται εντός του Ιουλίου.