Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα σε Brexit και Fed

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 11:29 - Τελευταία ενημέρωση: 13:37
-A +A

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και το ενδεχόμενο να υπάρξει περιθώριο περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3%, με σχεδόν όλους τους τομείς σε θετικό έδαφος. Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,23% στις 10.896 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,33% στις 4.789 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,03 στις 6.945 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, σε αρνητικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE ΜΙΒ να καταγράφει απώλειες κατά 0,16% στις 19.269 μονάδες, ενώ η Ισπανία με τον IBEX 35 να κερδίζει 0,44% στις 8,896 μονάδες.

Τέλος, άνοδο σημειώνει ο PSI 20 στην Πορτογαλία που μειώνει τα κέρδη του κατά 0,59% στις 4.953 μονάδες.

Tα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed απασχολούν τους επενδυτές καθώς έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed θεωρούν ότι υπάρχει ακόμη μικρό περιθώριο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, ότι «ανησυχεί πολύ» για το χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών: "Είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα που πρέπει σίγουρα να αντιμετωπίσουμε και, τελικά, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντιμετωπίσουμε".

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική προσέγγισης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει παράλυση του Brexit που θα οδηγήσει σε μη-Brexit.

Επιπλέον, τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκάλυψαν ότι οι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής θα μπορούσαν σύντομα να συζητήσουν για τα νέα πολυετή δάνεια προς τις τράπεζες.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα