Κέρδη στην Wall Street μετά τα νέα για το εμβόλιο της Moderna

Κέρδη στην Wall Street μετά τα νέα για το εμβόλιο της Moderna

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς με τον Dow να κερδίζει περισσότερες από 400 μονάδες, καθώς η Moderna είναι η δεύτερη αμερικανική εταιρεία που σε μια εβδομάδα αναφέρει θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου COVID-19 που αναπτύσσει, αυξάνοντας τις ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη.

Οι προσδοκίες για ένα αποτελεσματικού εμβόλιο για το COVID-19 προκάλεσαν κέρδη στην Wall Street την περασμένη εβδομάδα, βοηθώντας τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα ​​από τις αυξανόμενες περιπτώσεις κορονοϊού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια, μόλις μια εβδομάδα μετά τα 10 εκατομμύρια.

Σε αυτό το κλίμα, η Moderna Inc καταγράφει ράλι άνω του 8%, καθώς ανέφερε ότι το πειραματικό εμβόλιο της ήταν 94,5% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 με βάση προσωρινά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες S&P 500 και Russell 2000 έκλεισαν την Παρασκευή στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε ελαφρώς.

Πλέον, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 440 μονάδων ή 1,5%, ο S&P 500 είναι στο 1,1% και ο Nasdaq 100 στο 0,83%.

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη καταγράφει 4% ο τίτλος της United Airlines, ενώ η μετοχή της Carnival ενισχύεται άνω του 8%.

Στα θετικά της ημέρας καταγράφονται και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχειά για την βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, καθώς και σημάδια ότι ο σημαντικός τομέας των λιανικών πωλήσεων ανακάμπτει.

Πιο αναλυτικά, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη σημείωσε άλμα 6,9% τον Οκτώβριο από ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 6,5%. Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 4,3%, χάνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις για αύξηση 4,6%.