Κέρδη στην Wall Street με το βλέμμα στην άρση του lockdown

Κέρδη στην Wall Street με το βλέμμα στην άρση του lockdown

Με σημαντικά κέρδη και κοντά στα υψηλά ημέρας που έπιασαν λίγο πριν το κλείσιμο, ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδριάση της εβδαμάδες οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς καθώς οι επενδυτές βλέπουν την «επανεκκίνηση» της οικονομίας να πλησιάζει μετά την καθήλωση που έφερε το lockdown λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε τη συνεδρίαση στις 24.133 μονάδες με άνοδο 1,51% ή 358 μονάδων, ο διευρυμένος δείκτης S&P500 ολοκληρωσε στις 2.878 μονάδες με κέρδη 1,47%, ενώ κατά 1,11% ενισχύθηκε και ο τεχνολογικός Nasdaq τερματίζοντας στις 8.730 μονάδες.

Η βασική εξέλιξη που ενισχύει την επενδυτική ψυχολογία είναι ότι πολιτείες της χώρας έχουν αρχίσει να άρουν μέρος των περιορισμών που επιβλήθηκαν για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι Τέξας, Αλάσκα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Τενεσί επέτρεψαν σε εστιατόρια να εξυπηρετούν πελάτες.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, η οποία έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, Άντριου Κουόμο, ενημέρωσε σήμερα ότι η καραντίνα στο σπίτι ενδέχεται να παραταθεί πέραν της 15ης Μαΐου σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας, ωστόσο οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σε άλλες περιοχές, εφόσον έχουν επαρκείς δυνατότητες στα νοσοκομεία και πληρούν και άλλα κριτήρια.

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας, απώλειες «μαμούθ» κατέγραψαν ξανά σήμερα οι τιμές του πετρελαίου με το αμερικανικό WTI να βυθίζεται κατα σχεδόν 25% και το Brent να χάνει επίσης ένα 6,75% της αξίας του, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι θα εξαντληθούν άμεσα οι χώροι αποθήκευσης με τη ζήτηση να εξακολουθεί να είναι ελάχιστη εν μέσω παγκόσμιου lockdown.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα, με ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν το 3% σε Γερμανία και Ιταλία ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και τους επενδυτές να δείχνουν ότι αναμένουν την ανακοίνωση και νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τις ΕΚΤ και Fed που θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας.