Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από την Fed

Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από την Fed

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτικό κλίμα να διατηρεί θετικό momentum έπειτα από την επιβεβαίωση της Fed ότι θα λάβει επιθετικά μέτρα για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε στις 26.539 μονάδες έχοντας καταγράψει άνοδο 160 μονάδων ή 0,6%, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,24% και έκλεισε στις 3.258 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq τερματίζοντας στις 10.542 μονάδες με κέρδη 1,35%.

Στη βασική είδηση της ημέρας, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια στο εύρος του 0% έως 0,25%, με τους αξιωματούχους της να υπογραμμίζουν πως αναμένεται να διατηρηθούν στο επίπεδο αυτό έως ότου η οικονομία της χώρας ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Περαιτέρω, στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα αναφέρει πως «είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλο το εύρος των εργαλείων που διαθέτει για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία σε μία εποχή προκλήσεων, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πιστή στους στόχους για στήριξη της αγοράς εργασίας και σταθεροποίηση των τιμών».

Στα υπόλοιπα επενδυτικά νέα, την ένατη διαδοχική κερδοφορά συνεδρίαση συμπλήρωσε ο χρυσός βλέποντας το ιστορικό του υψηλό να διευρύνεται περαιτέρω, λαμβάνοντας επίσης ώθηση από την Fed.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε ακόμα 8,8 δολάρια ή 0,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στο νέο ρεκόρ των 1.953,4 δολαρίων ανά ουγγιά.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα, με μεικτά πρόσημα είχαν κλείσει οι ευρωπαϊκές αγορές και τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.