Κέρδη στην Wall Street με οδηγό τις εξελίξεις για το πακέτο στήριξης

Κέρδη στην Wall Street με οδηγό τις εξελίξεις για το πακέτο στήριξης

Άνοδο κατέγραψαν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ έφεραν αισιοδοξία στους επενδυτές, οδηγώντας την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 152 μονάδων ή 0,54% και διαμορφώθηκε στις 28.363 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένος δείκτη S&P 500, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,52%, κλείνοντας στις 4.453 μονάδες, ενώ κέρδη 0,19% σημείωσε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 11.506 μονάδες.

Στο μέτωπο των διαβουλεύσεων μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης  ότι μια συμφωνία για ένα πακέτο τόνωσης στις διαπραγματεύσεις της ίδιας και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν «είναι σχεδόν εδώ». 

«Εάν δεν σημειώναμε πρόοδο, δεν θα σπαταλούσα ούτε πέντε δευτερόλεπτα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια σοβαρή προσπάθεια. Πιστεύω πραγματικά ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν επίτευξη συμφωνίας», υπογράμμισε η Ν. Πελόζι, σημειώνοντας παράλληλα πως οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη σε κομβικά ζητήματα, όπως η χρηματοδότηση των πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων.

Στα μάκρο της ημέρας, μεγάλη πτώση σημείωσαν οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου στις 787.000 από 842.000 προηγουμένως. 

Οι νέες αιτήσεις κινούνται σταθερά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αφού έπεσαν κάτω από το 1 εκατομμύριο τον Αύγουστο. Κινούνται υψηλότερα από το υψηλό των 665.000 που είχε καταγραφεί κατά την ύφεση του 2007-2009, ωστόσο έχουν μειωθεί σημαντικά από το ρεκόρ των 6,8 εκατομμυρίων που σημειώθηκε στο τέλος Μαρτίου.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών για τα νέα κρούσματα σημείωσε άνοδο στα 59.527 την περασμένη Τρίτη, ενώ ο κινητός 14 ημερών ήταν στα 55.282, σύμφωνα με την Wall Street Journal, γεγονός που υποδεικνύει πως τα ημερήσια κρούσματα σημειώνουν άνοδο, εγείροντας νέες ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενη επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης της νόσου.