Κέρδη στην Wall Street με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στην Wall Street με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους S&P 500 και Nasdaq να κινούνται σε περιοχή νέων ιστορικών υψηλών, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% και κινείται στις 29.310 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,37% και βρίσκεται στις 3.333 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία με άνοδο 0,65% πραγματοποιεί ο τεχνολογικός Nasdaq στις 9.431 μονάδες.

Ισχυρή ώθηση στην ανοδική πορεία της αμερικανικής αγορά δίνει η πορεία της μετοχής της ΙΒΜ, η οποία καταγράφει άλμα άνω του 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου της, τα οποία ξεπέρασαν σε τις προβλέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, έχουν δημοσιεύσει τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα περισσότερεςΒΒ από το 10% των εταιρειών του διευρυμένου δείκτη S&P 500, με τοΒΒ 75% εξ αυτών να έχει παρουσιάσειΒΒ μεγαλύτερα των προβλέψεωνΒΒ κέρδη.

Παράλληλα, οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν τους αρχικούς τους φόβους για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, κάτι που χτες είχε οδηγήσει σε ισχυρές πιέσεις κυρίως στις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με κλάδους τωνΒΒ παγκόσμιων ταξιδιωτικώνΒΒ μετακινήσεων (ξενοδοχεία, αεροπορικές, κλπ).

Σχετικά δε με το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε επί αμερικανικού εδάφους, χθες στο Σιάτλ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) πώς οι ΗΠΑ δεν έχουν τίποτα να φοβούνται. Όπως επισήμανε ο ίδιος πρόκειται για «ένα πρόσωπο που ήρθε από την Κίνα», προσθέτοντας ότι «το έχουμε υπό έλεγχο,ΒΒ όλα θα πάνε καλά», σεΒΒ δηλώσεις που έκανεΒΒ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.