Κέρδη στην Wall με το βλέμμα στο νέο πακέτο στήριξης

Κέρδη στην Wall με το βλέμμα στο νέο πακέτο στήριξης

Με θετικά πρόσημα και ήπια κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης μετά τις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 113 μονάδων ή 0,4% στις 28.308 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,47% και ολοκλήρωσε στις 3.443 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που «άκουσε» το καμπανάκι της λήξης στις 11.516 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,33%.

Στο θέμα που έχει επικεντρωθεί η προσοχή των επενδυτών το τελευταίο διάστημα, η Δημοκρατική πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής δήλωσε ότι θα συνεχίσει σήμερα τις συνομιλίες με τον ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν, υποβαθμίζοντας τη σημασία της διορίας που είχε θέσει η ίδια προ ημερών.

Παράλληλα, η κ. Πελόζι εξέφρασε την ελπίδα της να γνωρίζει μέχρι το τέλος της ημέρας εάν θα καταστεί δυνατό να υπάρξει συμφωνία για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μετά την επιστροφή στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει κάποια θετικά βήματα προς την προσέγγιση τους, με την σημερινή τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής να καλλιεργεί περαιτέρω αισιοδοξία.

Σε αυτό το κλίμα άλλωστε, οι μετοχές των Carnival Corp. και American Airlines ενισχύθηκαν κατά 3,3% και1,9% αντίστοιχα, καθώς θεωρείται ότι θα επωφεληθούν και οι δύο από ένα νέα πακέτο στήριξης.