Κέρδη στην Ασία παρά την ανησυχία στην Κίνα

Κέρδη στην Ασία παρά την ανησυχία στην Κίνα


Κέρδη για τις ασιατικές περισσότερες αγορές μετά την ώθηση που δέχτηκαν από το χθεσινό ράλι των δεικτών της Wall Street.

Ωστόσο η αγορά της Κίνας καταγράφει απώλειες καθώς επηρεάστηκε από τα κρούσματα διαφθοράς που ερευνούνται από τη δικαιοσύνη σε εταιρείες όπως η Dongfeng Motor Group. Η έρευνα αφορά παράνομες προθεσμιακές συναλλαγές. Όπως μεταδίδουν κινέζικα πρακτορεία ειδήσεων, συνελήφθη από την αστυνομία ο διευθυντής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων, της Zexi Investment, για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύτηκαν προχτές τα επίσημα στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης με τον αντίστοιχο δείκτη να παραμένει αμετάβλητος στις 49,8 μονάδες, σηματοδοτώντας τον τρίτο διαδοχικό μήνα επιβράδυνσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 0,62% στις 3304,36 μονάδες.

Στην Αυστραλία, σημειώθηκε άνοδος μετά από έξι διαδοχικές ημέρες απωλειών καθως φαίνεται πως οι επενδυτές ξεπέρασαν την αρχική ανησυχία που προκάλεσαν τα μάκρο στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας της Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,1% , ενώ ο Hang Seng Index του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1.4% and ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε 0,5% ψηλότερα.

Η αγορά της Ιαπωνίας ήταν κλειστή λόγω αργίας.