Κέρδη στη Wall μετά το sell-off

Κέρδη στη Wall μετά το sell-off

Αντίδραση βγάζουν και οι τρεις δείκτες της αμερικανικής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, μετά το χτεσινό sell-off με απώλειες άνω των 1.850 μονάδων για τον Dow Jones, με τους επενδυτές να δείχνουν πως ξεπερνούν τις ανησυχίες τους για ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, o βιομηχανικός δείκτης σήμερα ενισχύεται κατά 300 μονάδες ή 1,2% και κινείται στις 25.429 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,74% στις 3.024 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που καταγράφει άνοδο 0,46% και βρίσκεται στις 9.536 μονάδες.

Στις εταιρικές αποδόσεις, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι Carnival Corp και United Airlines, οι οποίες βυθίστηκαν χτες αλλά σήμερα ενισχύονται κατά άνω του 11% και οι δύο.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ωστόσο, οι τρεις δείκτες οδεύουν προς σημαντικές απώλειες, με το ισχυρό ξεπούλημα χτες που είχε φόντο τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές πολιτείες θέτοντας υπό αμφιβολία την «επανεκκίνηση» της οικονομίας της χώρα.

Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων (113.774), όσο και ως προς αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (2.021.990).

Παράλληλα, στη χώρα συνεχίζουν να καταγράφονται περί τα 20.000 νέα κρούσματα μόλυνσης καθημερινά και η κάθοδος από αυτό το επίπεδο μοιάζει δύσκολη, καθώς κάποιες περιοχές παίρνουν τη σκυτάλη από άλλες. Σε πιο αγροτικές περιοχές, που αρχικά παρέμειναν συγκριτικά αλώβητες, ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία είναι πλέον πολύ υψηλότερος απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα.

Πάντως, με τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας να κλιμακώνονται, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν τόνισε χτες πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει πρόθεση να «κλείσει η οικονομία ξανά», καθώς στην περίπτωση αυτή οι «ζημιές» θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

Στα μακροοιονομικά νέα της ημέρας, τέλος, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 1% τον Μάιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,7%.