Κέρδη στη Wall μέσω... Χονγκ Κονγκ

Κέρδη στη Wall μέσω... Χονγκ Κονγκ

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες του Wall Street σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά τη χθεσινή υποχώρηση που προήλθε κυρίως από τα αδύναμα μάκρο που δημοσιεύτηκαν και αφορούσαν στην αμερικάνικη οικονομία.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι επενδυτές καλωσόρισαν τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ με την απόσυρση του νομοσχεδίου για την έκδοση κρατουμένων στην Κίνα που είχε προκαλέσει θύελλα αντικυβερνητικών αντιδράσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 196 μονάδες ή 0,75% στις 26.315 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 80 μονάδες ή 1,02% στις 7.955 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 23 μονάδες ή 0,99% και κινείται στις 2.929 μονάδες.

Την απόσυρση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων, που βύθισε σε πολιτική κρίση την πρώην βρετανική αποικία, ανακοίνωσε σήμερα η Κάρι Λαμ, κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ. 

Οι ανακοινώσεις της Λαμ έγιναν σε συνάντηση των φιλοκυβερνητικών βουλευτών και των αντιπροσώπων του κινεζικού νομοθετικού σώματος, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Αργότερα σήμερα αναμένεται να προβεί και σε δημόσια ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται στα ραντάρ των επενδυτών καθώς όπως όλα δείχνουν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tyson Foods Inc υποχωρεί κατά 4% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη που βρέθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,84%.