Κέρδη στη Wall μέσω... Μεξικού

Κέρδη στη Wall μέσω... Μεξικού

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές «υποδέχτηκαν» με ανακούφιση ότι οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν άμεσα στην επιβολή δασμών στο Μεξικό όπως αναμενόταν.

Σε αυτό το κλίμα, ανοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύεται κατά 144,16 μονάδες ή 0,56% στις 26.129 μονάδες όπως και ο S&P 500 που κερδίζει 18,17 μονάδες ή 0,63% στις 2.891 μονάδες. Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 1,17% ή 90,79 μονάδες στις 7.832 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δείκτες κατέγραψαν σημαντικό ράλι με τον Dow να κερδίζει 4,7% και τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 4,4%, που αποτελεί την καλύτερη επίδοσή του από τα τέλη Νοέμβρη. Σημαντική επίδοση και για τον Nasdaq που κέρδισε 3,9% που είναι τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τα τέλη Δεκέμβρη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες την επιβολή εμπορικών δασμών στο Μεξικό με σκοπό την άσκηση πίεσης στη γειτονική χώρα ως προς τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, σήμερα ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί των ΗΠΑ εις βάρος του Μεξικού.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, Μεξικό και ΗΠΑ υπέγραψαν ένα μέρος της συμφωνίας για τη Μετανάστευση και την Ασφάλεια, με τη συγκεκριμένη σύμβαση να πρέπει να επικυρωθεί και από το Κοινοβούλιο του Μεξικό.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Merck & Co. Inc υποχωρεί κατά 0,58% μετά την ανακοίνωση ότι ενδέχεται να εξαγοράσει την εταιρεία Tilos Τherapeutics σε ένα deal που μπορεί να φτάσει τα 773 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ οι μετοχές των Ford και της General Electric κερδίζουν 1,74% και 1,62% αντίστοιχα μετά τις σημερινές εξελίξεις για τη μη επιβολή δασμών στο Μεξικό.

Νωρίτερα, με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για την πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,20%.