Κέρδη στη Wall με ώθηση από το πετρέλαιο

Κέρδη στη Wall με ώθηση από το πετρέλαιο

Με κέρδη συνεχίζεται  η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας της Wall Street την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου πραγματοποιούν ράλι έχοντας κερδίσει τα 31 δολάρια ανά βαρέλι. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πιο κερδοφόρος των τριών βασικών δεικτών για το 2016.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μονάδες 194 (1,18%) κινούμενος στις 16.586 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 59 μονάδες (1,30%) στις 4.563 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 23 μονάδες (1,21%) και κινείται στις 1.941 μονάδες.

Η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου οφείλεται στην έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας που έκανε λόγο πως η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσει κατά 600.000 βαρέλια ανά ημέρα φέτος και κατά 200.000 βαρέλια το 2017.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της BMO Private Bank κ. Jack Ablin σε ξένα πρακτορεία, « ίσως η σημερινή έκθεση να προσφέρει ένα αίσθημα άνεσης στους επενδυτές ότι τα χειρότερα πλέον είναι πίσω τους».

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lumber Liquidators Holdings Inc. χάνει 21,36% μετά την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ότι ο κίνδυνος πρόκλησης καρκίνου συνδέεται σε μεγαλύτερο βαθμό με τα προϊόντα της εταιρείας σε σύγκριση με άλλα.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Allergan PLC κερδίζει 2,82% καθώς η εταιρεία περιόρισε τις ζημίες για το τελευταίο κίνητρο και τα έσοδα της κινήθηκαν στις μέγιστες προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι αμερικάνικες μετοχές της HSBC Holdings PLC χάνουν 1,60% , μετά την ανακοίνωση απωλειών τριμήνου 1,33 δις. δολαρίων εξαιτίας των χαμηλότερων εσόδων και των  δαπανών απομείωσης.