Κέρδη στη Wall, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το Brexit

Κέρδη στη Wall, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το Brexit

Παρόλο που δεν κατάφερε να διατηρήσει τα υψηλά ημέρα, η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Wall  Street έκλεισε με κέρδη, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το Brexit μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι το προβάδισμα έχει πλέον η ψήφος υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το φάντασμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μοιάζει να απομακρύνεται, και αυτό αποτελεί έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης», δήλωσε ο Κιμ Forrest, ανώτερος αναλυτής μετοχών στο Fort Pitt Capital.

Σε αυτό το κλίμα, στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 129,71 μονάδων (0,73%) κλείνοντας στις 17.804 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 36,88 μονάδες (0,77%) κλείνοντας στις 4.8370 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 12,03 μονάδες (0,58%) και έκλεισε στις 2.083 μονάδες.

Το δημοψήφισμα για το λεγόμενο Brexit θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, κάτι που παρακολουθούν στενά οι επενδυτές, με το φόβο ότι μια έξοδος της Βρετανίας από το εμπορικό σύστημα της Ευρώπης θα μπορούσε να προκαλέσει διαταραχές στις παγκόσμιες αγορές.

Στα κυριότερα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, δεν έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτούν βασικά στοιχεία των ΗΠΑ σήμερα, Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, πρόκειται να συντονίσει ένα πάνελ με θέμα «Τράπεζες υπερβολικά μεγάλες για να καταρρεύσουν» (Too big to fail banks) στο Ινστιτούτο Peterson στην Ουάσιγκτον.

Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα να ακούσουν τι θα πει η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, η οποία θα μιλήσει δύο φορές στο Καπιτώλιο, πρώτα στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας και, στη συνέχεια, στην ομάδα οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Walt Disney ενισχύθηκαν κατά 0,57% μετά το ρεκόρ κερδών για Σαββατοκύριακο που σημείωσε η θυγατρική της Pixar Animation Studio, με την ταινία κινουμένων σχεδίων "Finding Dory", η οποία έκανε εισπράξεις περίπου 136.200.000 δολαρίων σε ΗΠΑ και Καναδά στην πρεμιέρα της.