Διατηρεί τα κέρδη η Wall μετά τη Fed

Διατηρεί τα κέρδη η Wall μετά τη Fed

Διατηρούν τα κέρδη οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση της Fed πως θα διατηρήσει -όπως αναμενόταν- αμετάβλητα  και αυτή τη φορά τα βασικά της επιτόκια. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν και μια σειρά από μακροοικονομικά μεγέθη που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, γεγονός που έδωσε ώθηση στο επενδυτικό ενδιαφέρον και ενίσχυσε τους δείκτες. Σημειώνεται πως η Wall ήδη έχει καταγράψει τέσσερις διαδοχικές ημέρες απωλειών, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από το Φεβρουάριο.

Σε αυτό το κλίμα, ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 40,61 μονάδες (0,23%) κινούμενος στις 17.713 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 9,29 μονάδων (0,20%) βρίσκεται στις 4.854 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 5,08 μονάδες (0,29%) και κινείται στις 2.081 μονάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής χάραξης της νομισματικής πολιτικής της Fed , η απόφαση αυτή ήταν συνέπεια των οικονομικών δεδομένων των τελευταίων έξι εβδομάδων που δεν ήταν στο σύνολό τους ενθαρρυντικά. Στη δήλωσή τους αναφέρουν πως το 2016 αναμένουν δύο αυξήσεις επιτοκίων και από τρεις για το 2017 και 2018.

Στο μέτωπο των μάκρο, αύξηση 0,4% σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού το Μάιο, καθώς οι υψηλότερες τιμές καυσίμων άσκησαν ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό παραγωγού. Εξαιρουμένων όμως των ρευστών τομέων όπως πχ της λιανικής, ο δομικός δείκτης παραγωγού μειώθηκε ουσιαστικά κατά 0,1%.

Παράλληλα, ανέκαμψαν οι επιχειρηματικές συνθήκες στην περιοχή της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο μετά από μια αδύναμη παρουσία τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της New York Fed.

Ο δείκτης μεταποίησης Empire State για τον Ιούνιο αυξήθηκε στο 6,0 από το -9,0 το Μάιο. Κάθε θετικό ποσοστό βελτίωση των συνθηκών. Η ανάκαμψη του Ιουνίου ήταν πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις που είχαν κάνει οικονομολόγοι για το MarketWatch, οι οποίοι έκαναν λόγο για διαμόρφωση του δείκτη στο -5.

Στο μεταξύ, υποχώρησε 0,4% η βιομηχανική παραγωγή το Μάιο στις ΗΠΑ, σχεδόν διαγράφοντας τη θετική πορεία που είχε σημειώσει τον προηγούμενο μήνα. Η μείωση του Μαΐου ακολούθησε το αναθεωρημένο ποσοστό 0,6% του Απριλίου και πρόκειται για την έβδομη διαδοχική πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τους τελευταίους εννέα μήνες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Patriot National Inc. κάνει άλμα 30,06% μετά την πρόταση εξαγοράς από την εταιρεία Ebix Inc για 9,50 δολάρια ανά μετοχή.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Bed Bath & Beyond Inc. κερδίζει 1,33% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της εταιρείας One Kings Lane Inc.

Νωρίτερα, με κέρδη διαπραγματεύτηκε η  πλειοψηφία των ασιατικών χρηματιστηρίων επιχειρώντας να απομακρυνθούν από τα χαμηλά τριών εβδομάδων.