Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street παρά την αισιοδοξία για το εμπόριο

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street παρά την αισιοδοξία για το εμπόριο

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στην Wall Street, παρά την εντεινόμενη αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ επιπλέον ώθηση αναμένεται να δώσουν και οι θετικές ανακοινώσεις των στοιχείων για την εργασία στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,21% στις 27.592,83 μονάδες.

Ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημειώνει οριακές απώλειες 0,12% και βρίσκεται στις 3.109,07 μονάδες, ενώ απώλειες καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που διαμορφώνεται στις 8.553,41 μονάδες, με πτώση 0,15%.

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την Κίνα, οι χθεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πορεία των συζητήσεων έδωσε τον τόνο στις αγορές, με τον Αμερικανό πρόοδο να σημειώνει πως οι συζητήσεις εξελίσσονται «πολύ καλά» σε μια εντυπωσιακή αναστροφή από τις προηγούμενες δηλώσεις του που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο η συμφωνία να καθυστερήσει για μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι περιμένουν η πρώτη φάση της συμφωνίας με την Κίνα να ολοκληρωθεί πριν την προγραμματισμένη για τις 15 Δεκεμβρίου αύξηση των αμερικανικών δασμών.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στην Wall Street διαδραμάτισαν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 10.000 στις 203.000 για την εβδομάδα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που υπολόγιζαν τις αιτήσεις για το επίδομα περίπου στις 215.000.