Κέρδη στη Wall Street - Αισιοδοξία για την ύφεση

Κέρδη στη Wall Street - Αισιοδοξία για την ύφεση

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την εξεύρεσης της «χρυσής τομής» για την λήξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πηγή αυτής της αισιοδοξίας έχουν δώσει παράλληλα και τα σχόλια του προέδρου Τραμπ πως δεν πιστεύει ότι έρχεται οικονομική ύφεση καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «η αμερικάνικη οικονομία και οι καταναλωτές είναι πλούσιοι».

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 285,04 μονάδες ή 0,89% στις 26.121 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 95,80 μονάδες ή 1,21% στις 7.991 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 30,73 μονάδες ή 1,04% στις 2.918 μονάδες.

Σημειώνεται πως Dow Jones και S&P 500 έχουν σημειώσει απώλειες τρεις διαδοχικές εβδομάδες στην σκιά των φόβων για μια παγκόσμια ύφεση.

Καθυσυχαστικοί έχουν εμφανιστεί στις τελευταίες δηλώσεις τους Τραμπ και άλλοι αξιωματούχοι σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εστιάζοντας στην πορεία της αμερικάνικης οικονομίας διαβεβαιώνοντας ότι το 2020 θα αποτελεσει χρονιά σταθμό.

Την ίδια ώρα οι αγορές σε Ασία και Ευρώπη υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει το κόστος δανεισμού των εταιρειών αλλά και τις διαβεβαιώσει του Όλαφ Σολτς πως η κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να διαθέσει έως και 55 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κερδίζει 2,74% με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας Τιμ Κουκ να προειδοποιεί τον πρόεδρο Τραμπ ότι οι δασμοί κατά της Κίνας μπορεί να βλάψουν την ίδια την εταιρεία.

Νωρίτερα με ισχυρά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές με τον Ηang Seng να κερδίζει 2,17%.