Κέρδη μετά από τρεις μέρες για τη Wall λόγω Κίνας

Κέρδη μετά από τρεις μέρες για τη Wall λόγω Κίνας

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές μετά από τρεις συνεδριάσεις οι δείκτες της Wall Street καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα προσεχώς θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σε μια εξέλιξη που φέρνει αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 181 μονάδες ή 0,7% στις 26.346 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,88% στις 2.918 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,02% στις 7.903 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple συνέβαλαν στην άνοδο, με κέρδη 1,3%, αφότου ένας αναλυτής στην Canaccord Genuity ανέβασε την τιμή στόχο στα $260 ανά μετοχή από $240.

Σύμφωνα ωστόσο με το Bloomberg, το Πεκίνο είναι ανοιχτό στο ενδεχόμενο μιας μερικής συμφωνίας με την Ουάσινγκτον με στόχο να υποχωρήσει η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων, η Κίνα δεν αισιοδοξεί ως προς μια συνολική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ωστόσο θεωρεί ευπρόσδεκτη μια μερική συμφωνία, με την προϋπόθεση ο Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους FT, αξιωματούχοι στην Κίνα προτείνουν την αύξηση εισαγωγών αγροτροφικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, με στόχο να καταλήξουν με την Ουάσινγκτον έστω σε μια μερική συμφωνία.