Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall με οδηγό την Amazon

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall με οδηγό την Amazon

Με θετικούς ρυθμούς ξεκίνησε την εβδομάδα η αμερικανική αγορά, η οποία είδε τους τρεις βασικούς δείκτες της να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη και τους δύο από αυτούς, τους S&P 500 και Nasdaq, να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από την ισχυρή απόδοση της μετοχής της Amazon.

Στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Wall Street, οι ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Κίνα που προκαλούν κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές δείχνουν να αντισταθμίζονται από τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις απώλειες που σημείωσαν οι τρεις δείκτες την Παρασκευή, σε επίπεδο εβδομάδας η αμερικανική αγορά σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδό της από τον Ιούνιο, με τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 να ενισχύεται κατά 3,2% συνολικά. 

Σε αυτό το κλίμα και εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, σήμερα ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε τις συναλλαγές του με βουτιά 200 περίπου μονάδων αλλά στην πορεία της συνεδρίασης όχι μόνο διέγραψε τις απώλειες αλλά κέρδισε και 174 μονάδες ή 0,6% κλείνοντας στις 29.276 μονάδες.

Παρόμοιους ρυθμούς ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δείκτες οι οποίοι μάλιστα ολοκλήρωσαν καταγράφοντας νέα ρεκόρ, ο S&P 500 στις 3.352 μονάδες έχοντας ενισχυθεί κατά 0,73% και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 9.628 μονάδες με άνοδο 1,13%.

Οδηγός στα κέρδη της αμερικανικής αγοράς ήταν ο κλάδος της τεχνολογίας και η μετοχή της Amazon που ενισχύθηκε κατά 2,6% και σημείωσε ιστορικό υψηλό στα 2.133 δολάρια, με τη Morgan Stanley να προσθέτει το τίτλο της στη λίστα με τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της, επονομαζόμενη και "fresh money buys".

Την ίδια ώρα, η Netflix και η Alphabet έκλεισαν και οι δύο ενισχυμένες άνω του 1%, ενώ στον βιομηχανικό Dow Jones ηγήθηκε των κερδών η Boeing κλείνοντας με άνοδο άνω του 2% και ακολούθησαν οι μετοχές των Microsoft, Visa και Cisco Systems με κέρδη άνω του 1% και οι τρεις.

Τέλος, στις υπόλοιπες εξελίξεις που εξετάζουν οι επενδυτές στους 908 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Κίνα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας που καταμέτρησε 97 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Παράλληλα, καταμετρήθηκαν 3.062 νέα κρούσματα, αυξάνοντας σε 40.171 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.