Κέρδη για τους δείκτες μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας
Wall Street

Κέρδη για τους δείκτες μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η χαμηλότερη εβδομαδιαία αύξηση των νέων αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας από τα τέλη Μαρτίου δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές σχετικά με την πορεία της αγοράς εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,37% και διαμορφώνεται στις 26.366 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 βρίσκεται στις 3.125 μονάδες με άνοδο 0,08%.

Ανοδικά κινείται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος καταγράφει κέρδη 0,09% και διαμορφώνεται στις 9.691 μονάδες.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα την Πέμπτη, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ παρουσίασε τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην χώρα, σύμφωνα με τα οποία, κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου, συνολικά 2,877 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, αριθμός που αποτελεί την χαμηλότερη εβδομαδιαία αύξηση από τα τέλη Μαρτίου, όταν και άρχισαν να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Παράλληλα, θετικά αποτιμώνται και τα στοιχεία σχετικά με την αγορά εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, οι οποίες κατήργησαν 2,7 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο λόγω της πανδημίας, αριθμό που ναι μεν είναι μεγάλος, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ κατώτερος από τον αντίστοιχο του Απριλίου, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρίας υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις ADP, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Είναι κατά πολύ καλύτερος απ΄ό,τι αναμενόταν από τους αναλυτές, που εκτιμούσαν πως οι απώλειες θέσεων εργασίας θα έφθαναν τα εννέα εκατομμύρια. Είναι, κυρίως, πολύ κατώτερος των 20 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας που χάθηκαν τον Απρίλιο, καθώς οι πρώτες επαναλειτουργίες επιχειρήσεων οδήγησαν σε προσλήψεις.