Κέρδη για τον Dow μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Κέρδη για τον Dow μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, τα οποία βρίσκονται και στο «μικροσκόπιο» της Fed για την αξιολόγηση της πορείας της νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό το κλίμα, ανοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύεται κατά 176 μονάδες ή 0,69% στις 25.897 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται οριακά στις 2.863 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που διαπραγματεύεται στις 7.356 μονάδες.

To Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 75.000 τον Μάιο. Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες που δημιουργούνται λιγότερες από 100.000 νέες θέσεις, με την αγορά εργασίας να εκπέμπει σήμα οικονομικής επιβράδυνσης.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 180.000 θέσεων εργασίας. Ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,6%. Παράλληλα, ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 6 σεντς στα 27,83 δολάρια την ώρα.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζ. Πάουελ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα «παρακολουθεί στενά τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων για τις οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και, όπως πάντα, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση της ανάπτυξης».

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκεται η εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με το Μεξικό, μετά την απειλή του Τραμπ ότι θα επιβάλλει δασμούς στα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα, αν η κυβέρνηση της χώρας δεν σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές προς τις ΗΠΑ. 

Όπως έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα, ωστόσο το Bloomberg μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν την επιβολή τους, καθώς οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις.