Κέρδη για τον Dow που διέγραψε απώλειες 600 μονάδων

Κέρδη για τον Dow που διέγραψε απώλειες 600 μονάδων

Με ένα πρωτοφανές γύρισμα λίγο πριν το κλείσιμο, οι δείκτες της Wall μπόρεσαν να αντιστρέψουν το πτωτικό κλίμα που επικράτησε σχεδόν καθ''όλη τη διάρκεια της μέρας και ολοκλήρωσαν με περιορισμένα μεν αλλά κέρδη δε τη συνεδρίαση.

Μετά το χθεσινό ράλι, ο Dow Jones έδειξε να μην συμμερίζεται το γιορτινό κλίμα με αποτέλεσμα να φτάσει να καταγράφει απώλειες έως και 600 μονάδων.

Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 260 μονάδων ή 1,14%, ο S&P κέρδισε 22 μονάδες ή 0,90% και ο Nasdaq ενισχύθηκε 25 μονάδες ή 0,38%. 

Σ'' αυτό το κλίμα όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως ο πρόεδρος Τραμπ θα απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν εξοπλισμό των κινεζικών Huawei και ZTE, ενδεχόμενο που θα οδηγήσει σε αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών.

Τους επενδυτές απασχολεί επίσης το συνεχιζόμενο κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, καθώς ο Ντ. Τραμπ δεν δείχνει πρόθεση να υποχωρήσει παρά μόνο αν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.