Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, πάνω από 3% για τον γερμανικό DAX

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, πάνω από 3% για τον γερμανικό DAX

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι μετά τα νέα πως θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 2,8% ενώ από τους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 3,37%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 2,72% και ο δείκτης του Λονδίνου, FTSE 100 κέρδισε 2,18%. 
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 3,4% και ο ισπανικός ΙBEX 35 σημείωσε άνοδο 2,51%. 

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επιβεβαίωσε σήμερα ότι διαπραγματευτές των ΗΠΑ θα βρίσκονται στο Πεκίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη (7η και 8η Ιανουαρίου) για το πρώτο τετ-α-τετ αφότου οι πρόεδροι των δύο χωρών συμφώνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου για το πλαίσιο των προσπαθειών να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη για το εμπόριο.

Επενδυτές και αναλυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν το Brexit με μια δημοσκόπηση να δείχνει ότι το 57% ψηφοφόρων του κόμματος που ηγείται η Τερέζα Μέι θα προτιμούσαν μια έξοδο χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.