Κέρδη στις ευρωαγορές ενόψει του διαλόγου ΗΠΑ-Κίνας

Κέρδη στις ευρωαγορές ενόψει του διαλόγου ΗΠΑ-Κίνας

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς πνέει συγκρατημένος άνεμος αισιοδοξίας για την επικείμενη επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας.

Μάλιστα οι προσδοκίες για τις αμερικανοσινικές συζητήσεις υπερνίκησαν την αβεβαιότητα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ λόγω της πρόθεσης των Δημοκρατικών να παραπέμψουν τον Ντ. Τράμπ.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,47% στις μονάδες 391,79 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,75% στις 12.380,94 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,36% στις 5.640,58 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,02% στις 7.426, 21 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 0,32%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 0,60%.

Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και Κίνας θα επιστρέψουν στο τραπέζι των συζητήσεων στις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο CNBC. Προς το παρόν επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για πρόοδο των συνομιλιών.

Πάντως οι επενδυτές έχουν επηρεαστεί από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ καθώς η πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε ότι το Σώμα προχωρά σε επίσημη έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της παραπομπής.