Κέρδη για τις ευρωαγορές, με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Κέρδη για τις ευρωαγορές, με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές για τρίτη ημέρα παρακολουθούν με αισιοδοξία την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%, με όλους τους τομείς σε θετικό έδαφος, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και των πρώτων υλών να σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 1,07% στις 10.919 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC κερδίζει 1,10% στις 4.825 μονάδες. Στη Βρετανία, o FTSE 100 ενισχύεται 0,88% στις 6.922 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,13% στις 19.215 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 8.886 και ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται σε θετικό έδαφος 0,91% στις 4.954 μονάδασες

Με θετικά μηνύματα για το εμπόριο ολοκληρώνεται η πρώτη συνάντηση ΗΠΑ - Κίνας, στο πλαίσιο της εκεχειρίας που αποφάσισαν τον Δεκέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, προκειμένου να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, οι συνομιλίες έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε χθεσινό του tweet σημείωσε ότι: «Οι συνομιλίες με την Κίνα πηγαίνουν πολύ καλά».

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις αυτής της εβδομάδας αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο παρατάθηκαν κατά μια ημέρα εν μέσω προόδου σε θέματα που αφορούν την αγορά αμερικανικών αγροτικών και ενεργειακών εμπορευμάτων και την αυξημένη πρόσβαση στις αγορές της Κίνας.

Στον εταιρικό κόσμο, η Deutsche Bank αποφάσισε να μειώσει τα μπόνους για τους επενδυτικούς της τραπεζίτες μετά από ένα δύσκολο έτος.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τυχόν σημάδια πιθανής οικονομικής επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία. Η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε την Τρίτη ότι ανέμενε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί φέτος στο 2,9%.