Κέρδη για την Ευρώπη με στήριγμα τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Κέρδη για την Ευρώπη με στήριγμα τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τη χτεσινή πτωτική συνεδρίαση κι ενώ τόσο το εμπόριο όσο και η πολιτική συγκυρία κερδίζουν την προσοχή των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,27%, με σχεδόν όλους τους τομείς σε θετικό έδαφος, ενώ άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Δεκεμβρίου.

Οι τράπεζες και οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ ο κλάδος των πρώτων υλών υποχωρεί.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τη δεύτερη ημέρα των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο οικονομίες θα μπορούσαν να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία.

Η WM Morrison υποχωρεί 2,5%, καθώς οι εκτιμήσεις της εταιρείας για τις πωλήσεις των Χριστουγέννων ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων.

Αντίθετα, η Carrefour ενισχύεται 3%, αφότου η Bank of America αναβάθμισε τη μετοχή.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,54% στις 10.806 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC κερδίζει 0,79% στις 4.756 μονάδες. Στη Βρετανία, o FTSE 100 ενισχύεται 0,63% στις 6.853 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,59%, ο ισπανικός IBEX 35 0,71% και ο πορτογαλικός PSI 20 0,24%.

Στα μακροοικονομικά νέα, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε απροσδόκητη πτώση τον Νοέμβριο - για τρίτο διαδοχικό μήνα.