Ράλι στη Wall Street λόγω Κίνας - Άνοδος 350 μονάδων για τον Dow

Ράλι στη Wall Street λόγω Κίνας - Άνοδος 350 μονάδων για τον Dow

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς λαμβάνουν ώθηση από το γεγονός πως το Πεκίνο δηλώνει ότι δεν βιάζεται να «απαντήσει» στον τελευταίο γύρο αύξησης των δασμών που ανακοίνωσε οι ΗΠΑ για αγαθά που εισάγει από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου φέρεται να δήλωσε ότι η Κίνα δεν σκοπεύει να απαντήσει άμεσα στις νέες αυξήσεις δασμών που εξήγγειλε την προηγούμενη Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας στην προηγούμενη απόφαση του Πεκίνου να αυξήσει τους δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 75 δισ. δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Τζάο Φενγκ, τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να συζητηθεί τώρα είναι η κατάργηση των νέων δασμών προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση» του εμπορικού πολέμου. Πρόσθεσε επίσης ότι οι δύο πλευρές προγραμματίζουν μια συνάντηση των αντιπροσωπειών τους για το εμπόριο τον επόμενο μήνα.

Σ'' αυτό το κλίμα, άνοδο κατά 351 μονάδες σημειώνει ο βιομηχανικός Dow Jones κατά 1,35% στις 26.387 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και ο S&P 500 που ενισχύεται κατά 1,36% στις 2.905 μονάδες.

Τέλος, θετικό πρόσημο εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει κατά 1,59% στις 7.925 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, χαμηλότερη από το αναμενόμενο ήταν η οικονομική ανάπτυξη στη διάρκεια του β΄ τριμήνου από ωστόσο τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη ανέκαμψαν σημαντικά.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου, που τώρα αναμένει ότι θα έχει σημειώσει αύξηση 2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,1% ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 2%.