Κέρδη για τη Wall Street από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη για τη Wall Street από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να φαίνεται πιο αισιόδοξο καθώς στρέφεται περισσότερο στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας.

Συγκεκριμένα, η JP Morgan έκανε δυναμικό ξεκίνημα στην περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, με εντυπωσιακά κέρδη πρώτου τριμήνου. Η JP Morgan Chase ανακοίνωσε αύξηση 5,4% στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλότερα έσοδα από τόκους και τα κέρδη από τη συμβουλευτική μονάδα και το τμήμα ασφάλισης ομολόγων της τράπεζας.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, με βάση το ενεργητικό της, ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 9,18 δισ. δολάρια ή $2,65 ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, από 8,71 δισ. ή $2,37 ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.Η μετοχή της τράπεζας καταγράφει κέρδη 3,2%, στα 109 δολάρια. 

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας Well Fargo, η οποία ανακοίνωσε άνοδο της τάξης του 16,4% στα κέρδη της για το α τρίμηνο. Τα κέρδη της Well Fargo διαμορφώθηκαν στα 5,86 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 5,14 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα κέρδη ανά μετοχή της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ με βάση τα assets διαμορφώθηκαν στα 1,20 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,09 δολάρια.

Σ'' αυτό το κλίμα, αύξηση ύψους 1,03% κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones στις 26.309 μονάδες όπως και ο S&P που ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 2.898 μονάδες.

Τέλος, θετικά πρόσημα παρουσίασε ο τεχνολογικός Nasdaq με άνοδο 0,46% στις 7.952 μονάδες.

Στα μακροικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 0,6% τον περασμένο μήνα. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα -στο 1%-, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2016.

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 4,7%, σημειώνοντας επιβράδυνση από την άνοδο κατά 9,7% του Φεβρουαρίου. Τα βιομηχανικά υλικά ενισχύθηκαν κατά 2,7%.