Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, 23:06

-A +A

Κέρδη άνω του 1% στην Wall με οδηγό τις Home Depot και Apple

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, 23:06
Κέρδη άνω του 1% στην Wall με οδηγό τις Home Depot και Apple
-A +A

Με σημαντικά κέρδη άνω του 1% ολοκλήρωσαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία ωστόσο ήταν αρνητική στο συνολό της με βασικό χαρακτηριστικό ξανά την έντονη μεταβλητότητα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 23.775 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,1% ή  260 μονάδες, ενώ κέρδη 1,39% σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που ολοκλήρωσε στις 2.836 μονάδες. Τέλος, άνοδο 1,65% κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, κλείνοντας στις 8.634 μονάδες.

Οδηγός στην ανοδική πορεία του Dow ήταν οι επιδόσεις των Home Depot και Apple, με την πρώτη να καταγράφει ράλι άνω του 5% και τη δεύτερη να βλέπει τον τίτλο της να ενισχύεται κατά περισσότερο από 2,5%.

Χαρακτηριστικό πάντως των συνεδριάσεων εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού παραμένει η τεράστια μεταβλητότητα:

Παράλληλα, η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στις τιμές του πετρελαίου έπειτα από το ιστορικό κραχ τους στις αρχές της εβδομάδας που οδήγησε το αμερικανικό WTI να κλείσει με αρνητική τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Η επενδυτική ψυχολογία φαίνεται να έχει ανακάμψει πάντως με τη σταθεροποίηση των τιμών του αργού παρόλο που σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες του WTI ανήλθαν στο 32% τελικά και του Brent στο 23%, ενώ διατηρείται γενικότερα η αβεβαιότητα για το μέγεθος της ύφεσης που θα ακολουθήσει την πανδημία του κορονοϊού.

Η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει κυριαρχήσει άλλωστε γενικά στο κλίμα της αγοράς κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020, με τους τρεις βασικούς δείκτης της Wall Street να βυθίζονται πολύ μακριά από τα ιστορικά υψηλά τους λίγο αφότου έπληξε και τη χώρα.

Τη στιγμή αυτή στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 800.000 περιπτώσεις κρουσμάτων, ωστόσο η μείωση του αριθμού των νέων ημερήσιων κρουσμάτων έχει δώσει μια θετική ώθηση ξανά στους δείκτες.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Μαρτίου και οι τρεις έχουν καταγράψει άνοδο άνω του 25%, με τον S&P 500 να έχει διαγράψει σχεδόν το ήμισυ των απωλειών του έπειτα από τα υψηλό όλων των εποχών στο οποίο είχε βρεθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα